Ricardo Talu
Ricardo Talu ©maartenheijenk.nl

Feestgedruis bij asv Dronten na late zege: "Een enorme opluchting"

DRONTEN - Als asv Dronten-trainer Pim Kaagman zaterdag om een reactie wordt gevraagd, is hij zo ongeveer onverstaanbaar. Het is feest in de spelersbus, want de Drontenaren pakken bij DOS '37 de eerste punten van het seizoen. In de slotfase is Ricardo Talu de grote man: 1-2.

Asv Dronten moest de afgelopen weken een paar keer slikken. Het verloor de wedstrijden vaak op schlemielige wijze, maar ditmaal was het anders. Op bezoek bij DOS '37 komen de Drontenaren al snel op een 1-0 achterstand, maar daarna volgt het herstel. "De wedstrijd kantelt na vijftien minuten, op dat moment krijgen we meer grip op de wedstrijd. Zij hadden alleen een fantastische keeper staan, die speelde geweldig", vertelt Kaagman.

Toch lukt het de eersteklasser om nog voor rust op gelijke hoogte te komen. Jodi de Boer speelt zichzelf goed vrij en rondt keurig af, waardoor zijn ploeg weer uitzicht krijgt op de eerste zege van het seizoen. De winnende blijft lang uit, tot in de slotfase. De ingevallen Ricardo Talu is scherp op een rebound en schiet asv Dronten keurig naar feest. Groot feest. "Dan is de opluchting heel groot. Op zich zijn dit de lekkerste overwinningen. Zeker voor de groep is dit heel lekker", concludeert Kaagman.