Aftrap Samenloop voor Hoop in De Meerpaal: „Je zou er stil van worden..."

Algemeen

DRONTEN - Er hebben zich al 17 teams ingeschreven voor de Samenloop voor Hoop, die op 25 en 26 mei wordt gehouden op het Meerpaalplein. Morgen (17 oktober) is wordt het officiële startsein gegeven voor de wandelestafette. Deze avond in De Meerpaal begint om half acht.

Het wordt in 2019 de vierde editie van het evenement, waarvan de opbrengst naar de kankerbestrijding gaat. Vorig jaar werd de Samenloop voor Hoop voor ’t eerst op het Meerpaalplein gehouden. De 31 deelnemende teams zorgden toen voor een opbrengst van ruim 85.000 euro.

Ieder jaar intensiever

Voorzitter Nico Vollebregt zegt over de nieuwste editie: „Het lijkt ieder jaar wel eerder. We hebben nu al 17 ingeschreven teams en een hele indrukwekkende rij met sponsoren. Je zou er stil van worden...”

De aftrap wordt morgenavond verricht door burgemeester Aat de Jonge. Tijdens een korte presentatie wordt het bestuur voorgesteld en aansluitend kan iedereen informatie ophalen bij de diverse commissies.

Vollebregt hoopt veel mensen uit de hele gemeente Dronten te mogen verwelkomen: „We doen ook heel nadrukkelijk een oproep aan inwoners van Biddinghuizen, Ketelhaven en Swifterbant, kom vooral ook. Het is een samenloop in Dronten maar van alle inwoners van de gemeente.”

Samenloop voor Hoop