Florianne Franken in afwachting van de uitslag van de jury.
Florianne Franken in afwachting van de uitslag van de jury. eigen foto

Florianne Franken uit Swifterbant zeventiende bij EK twirlen: ā€žZe heeft ontzettend genotenā€

Algemeen

POREC (KroatiĆ«) - Florianne Franken (11) uit Swifterbant heeft een zeventiende plaats veroverd bij de Europese kampioenschappen showtwirl in KroatiĆ«. ā€žZe heeft het heel goed gedaanā€, zegt moeder Karina, ā€žHet was voor Florianne de tweede keer. Ze heeft ontzettend genoten van een mooie combinatie van een sportevenement, kennismaken met twirlers uit andere landen en een klein beetje vakantie.ā€

Samen met haar oudere zussen Hanneke en Geke veroverde Florianne vorig jaar een bronzen medaille bij de EK in Almere. Dit jaar had de leerlinge van groep 8 van De Branding zich geplaatst voor de soloklasse in de jongste leeftijdsklasse. Ze moest Ć©Ć©n keer aantreden en dat verliep naar wens. De twirlster van Flevotwirlingā€™94 was heel tevreden met haar zeventiende plaats in de eindrangschikking.

De ā€˜European majorette championshipsā€™ was in de Kroatische kustplaats Porec een groots evenement met zestien deelnemende landen en een kleine 1.500 deelnemers. De familie Franken was met vier gezinsleden afgereisd en is de afgelopen nacht teruggekeerd in Swifterbant. ā€žEen hele intensieve, hele boeiende en enerverende weekā€, zo vat Karina Franken de week samen.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 6 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 7 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 7 uur geleden