Irene Korting (VVD)
Irene Korting (VVD) © Eelco Lindhout

Irene Korting: „Wij steken geen cent in de organisatie van de Floriade in Almere”

Gemeente

DRONTEN - „Laat ik het voor eens en voor altijd duidelijk zeggen: wij steken geen cent in de organisatie van de Floriade door de gemeente Almere.” Dat zei wethouder Irene Korting (VVD) gisteravond toen ze vanuit de gemeenteraad opnieuw kritiek kreeg over de 150.000 euro die de gemeente Dronten de komende jaren steekt in de promotie van de agrofood-sector, onder andere tijdens de Floriade.

Ferdinand Zomerman kaartte het onderwerp aan. „Wat gaan we nou precies doen met de Floriade?” Volgens de CDA’er is er eerst gezegd dat de gemeente Dronten gebruik ging maken van een paviljoen van de provincie Flevoland en heeft de wethouder naderhand verkondigd dat Dronten niets gaat doen op het Floriadeterrein: „Ik ben de draad kwijt.”

Geen enkele bemoeienis

Frans Rietveld (SP) kondigde een motie aan om àlle activiteiten gelieerd aan de Floriade per direct stop te zetten: „Wij willen op geen enkele manier bemoeienis hebben met de Floriade in Almere.”

In haar antwoord wees wethouder Irene Korting erop dat het de gemeenteraad zelf is geweest, die de agrofood-sector heeft aangewezen als speerpunt in het economisch beleid. Een werkgroep is bezig om plannen te maken hoe Dronten zich voor die 150.000 euro kan presenteren ten tijde van de Floriade.

Congres

Korting erkende dat er in eerste instantie is gesproken over een paviljoen op het Floriadeterrein. Op dit moment neigen ondernemers en gemeente er meer naar om arrangementen aan te bieden in de gemeente Dronten zelf: „Een agrofoodcongres is daar een voorbeeld van.”

De wethouder deed de toezegging dat die anderhalve ton niet overschreden wordt: „En wij investeren ons geld in òns gebied voor ònze ondernemers.” Ze kondigde aan te zijner tijd met een concreet plan naar de gemeenteraad te komen.

Floriade Almere 2022

Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 1 uur geleden
Gemeenteraad Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Avond over dementie, gemeenteraad Dronten 1 uur geleden
Windplan Groen
84% van de meldingen bij Windplan Groen gaat over geluidshinder 2 uur geleden