Mindfulness voor kinderen

Partnerbijdrages

Tim: 'Ik heb me nog nooit zo rustig gevoeld'.

Op zaterdag 3 november start de 6-weekse mindfulness training voor kinderen van 8-12 jaar oud. Een ontdekkingsreis waarin kinderen bewust worden van hun emoties, gedachtes en sensaties die zij in hun lichaam kunnen voelen en wat voor effect het heeft om je aandacht bewust te sturen. Dit helpt kinderen bij momenten van stress en onrust. Zij leren dat zij altijd de aandacht kunnen richten op zichzelf en op hun vriendelijke ademhaling. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de aandachttraining positieve effecten heeft op het concentreren en helpt bij het omgaan met stress, spannende situaties en sociale interacties.

Over de trainster:
Leonie ten Wolde (1988) orthopedagoog.
Mijn eerste kennismaking met mindfulness was in Thailand tijdens een 10-daagse meditatie retraite. Daar werd ik mij bewust hoeveel invloed gedachtes kunnen hebben op mijn gemoedstoestand. En hoe ik zelf de kracht had om deze gedachtes voorbij te laten gaan, in plaats van deze te worden. Tijdens de meditatie retraite wist ik ‘dit wil ik kinderen ook leren’. In mijn huidige werk zie ik namelijk ontzettend veel kinderen die stoeien met zichzelf, met hun belemmerende gedachtes en het lastig vinden om de aandacht te richten op zichzelf. Terug in Nederland ben ik de trainersopleiding Mindfulkids gaan volgen bij Rob Brandsma en George Langenberg in het Centrum van Mindfulness.

En nu is het dankbare moment gekomen om alles wat ik heb geleerd over te dragen aan kinderen.

Thema’s uit de training: Samen ontspannen in de stilte, luisteren naar je lichaam, de aandacht richten op geluide, de vriendelijke ademhaling, hartenwens aan jezelf of aan een leeftijdsgenootje, het leren herkennen van gedachten, wat doe je als het spannend is? En emoties leren kennen.

Data: Zaterdag 3 november, 10 november, 17, november,
24 november, 1 december, 8 december.

Tijd: 10-11 uur.

Kosten: 200 euro.

Adres: Zate 20, 8251 HD Dronten.

Meer informatie & aanmelden: Leonietenwolde@gmail.com