Hardlopers kunnen op zondagochtend hun conditie testen in aanloop naar de Kerstloop

Sport

DRONTEN - In de voorbereiding op de Kerstloop van zondag 16 december worden er weer twee terstlopen gehouden: op zondag 28 oktober en op zondag 25 november. Lopers kunnen zich ’s ochtends inschrijven in de kantine van atletiekvereniging Flevo Delta en de start is beide keren om half elf.

„Op de laatste zondag van de maand oktober en november is iedere loopliefhebber van harte welkom om op een parcours van 2,5 kilometer nabij de atletiekbaan van Flevo Delta zijn conditie te testen”, schrijft de organisatie van de Kerstloop, „Deelnemers lopen beide testlopen over hetzelfde parcours, waardoor er een prima inzicht komt in de eigen vooruitgang.”

De lopers kunnen kiezen of ze één, twee, drie of vier rondjes lopen. Omdat het een testloop is voor de individuele loper, wordt er geen klassement opgemaakt. „Maar vanzelfsprekend is er wel tijdwaarneming.”

Spieren voor Spieren

Een deel van de opbrengst van de testlopen en de Kerstloop gaat naar de stichting Spieren voor Spieren: „Spieren voor Spieren zorgt samen met artsen voor een betere kwaliteit van leven en een beter toekomstperspectief voor kinderen.”

Kerstloop Dronten

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 6 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 7 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 7 uur geleden