Scapino aan De Rede in Dronten.
Scapino aan De Rede in Dronten. ©maartenheijenk.nl

B en W willen dat Scapino verhuist van De Rede naar Suydersee

Algemeen

DRONTEN - Meermin damesmode is al verdwenen van De Rede en heeft plaatsgemaakt voor Fris Cityspa. Als het aan het gemeentebestuur ligt, verdwijnt ook Scapino. B en W vinden dat De Rede niet langer een straat voor winkels moet zijn.

Het college schrijft in haar ‘retailvisie’ dat De Rede eigenlijk een ‘aanloopstraat’ moet worden. In plaats van winkels moeten er ‘dienstverlening en overige voorzieningen’ komen: „Want dat sluit goed aan bij de kwaliteit van de straat, namelijk een goede autobereikbaarheid met voor de deur parkeren.”

Scapino

Voorbeelden van wat er wèl kan aan De Rede zijn volgens B en W: restaurants, makelaars, ambachten, zorgverleners, rijwielzaken, doe-het-zelfzaken.

De enige zaak die daar niet aan voldoet is de Scapino. Het college vindt dat deze zaak verleid moet worden om te verhuizen naar het kernwinkelgebied, ofwel het kwadrant van winkelcentrum Suydersee.

Bestemmingsplan

Om het voor winkels in de toekomst onmogelijk te maken om zich te vestigen aan De Rede, overwegen B en W op termijn om het bestemmingsplan te veranderen. In dat plan moet vermeld worden dat alleen nog perifere detailhandelsvestigingen (PDV) zijn toegestaan.

Deze PDV-winkels zijn zaken met spullen die te groot zijn voor gewone winkels, zoals auto’s, boten, caravans, meubels, tuinartikelen en bouwmaterialen. Aan De Rede ziet de gemeente mogelijkheden voor deze zaken vanwege de bereikbaarheid met de auto.

Nota detailhandel gemeente Dronten