Het team van Gavi in winkelcentrum Suydersee.
Het team van Gavi in winkelcentrum Suydersee. eigen foto

Gavi Lokaal serveert op vrijdag en zaterdag tapas en pinchos: „Uniek in Dronten”

Algemeen

DRONTEN - Bij Gavi Lokaal in winkelcentrum Suydersee worden sinds kort op de vrijdag- en zaterdagavond tapas en pinchos geserveerd. „Prachtig opgemaakt en zeer smakelijk”, aldus eigenaar Marco Schepel, „Bovendien is het uniek in Dronten en past het perfect bij onze wijbar.”

Gavi Lokaal is de horecagelegenheid die sinds vier jaar is gevestigd aan De Reling, naast Gavi Wijnkopers. Jonquille Schepel benadrukt dat Gavi Lokaal méér is dan een wijbar. „We serveren bijvoorbeeld heerlijke nieuwe koffievarianten als Espresso Macchiato en Flat White.”

Lars van Bussel

Aan de nieuwe lunchkaart zijn veel vegetarische keuzes toegevoegd en op vrijdag en zaterdag zijn er dus de tapas en pinchos. „Sinds vorige maand is Lars van Bussel uit Dronten bij ons verantwoordelijk voor het eten”, legt Marco uit, „Die tapas zijn zijn idee. Hij vond dat het perfect past bij onze wijnbar en daar heeft hij helemaal gelijk in. De mensen reageren enthousiast, we hebben al heel wat reserveringen.”

Een pincho is een hapje op een stukje brood. Tapas zijn kleine gerechten. Op de nieuwe kaart staan warme en koude tapas: „Carpaccio, Spaans ribbetje, inktvisringen of een 4-kazen aardappeltaartje. Voor elk wat wils.”

Ook bieren

Schepel benadrukt dat er niet persé wijn hoeft te worden gedronken: „Als je met een groep uit eten gaat, zit er altijd wel iemand tussen die geen wijn drinkt. Daarom hebben wij bijvoorbeeld ook speciaalbieren en bier van de tap.”