Afbeelding

Na afhaken T-Mobile krijgt wijk De Gilden dankzij KPN eindelijk een zendmast

Algemeen

DRONTEN - KPN gaat een zendmast bouwen in de wijk De Gilden: naast het spoor, op de rotonde tussen Guldendreef en Gildemeesterdreef, naast het daar gesitueerde kunstwerk. ā€žHiermee wordt de mobiele bereikbaarheid in De Gilden op korte termijn sterk verbeterdā€, zijn B en W enthousiast.

De telefonische bereikbaarheid in De Gilden is al geruime tijd een punt van zorg. Vorig jaar overhandigden bewoners een petitie aan het gemeentebestuur. Zij klaagden over mobiele bereikbaarheid, vooral bij noodsituaties, en vonden geen gehoor bij telecombedrijven.

Uitzicht en straling

De gemeente heeft daarna onderhandelingen gevoerd met T-Mobile, maar die hadden volgens B en W te veel noten op hun zang. Sinds ruim een jaar is er contact met KPN. In overleg is er een locatie gevonden en in maart was er een inloopavond voor de buurt. Daar waren ook enkele kritische opmerkingen over uitzicht en straling.

Inmiddels heeft de gemeente de locatie en overeenkomst met KPN vastgesteld. ā€žWe vertrouwen erop dat de realisatie van de zendmast voorspoedig plaatsvindtā€, aldus het college, ā€žHet ligt in de verwachting dat er meerdere telecomaanbieders gebruik maken van de mast.ā€

Sandra Nobel (PvdA)
Jeugdzorg kent in Dronten wachtlijst van ongeveer drie maanden 22 uur geleden
Afbeelding
Dronten koopt elektrische vuilniswagens: "We zien momenteel geen nadelen" 23 uur geleden
Rivierduinpad
Niet alleen Tulpenroute voert langs bloeiende tulpen, ook het Rivierduinpad 23 uur geleden