Provincie bagatelliseert geluidsoverlast Biddingringweg: Het gaat om 9 huizen

Algemeen

DRONTEN - Volgens Gedeputeerde Staten is er langs de Biddingringweg, tussen de Elburgerweg en De Wissel, slechts één woning met een geluidsbelasting van boven de 55 decibel. Het provinciebestuur vindt het niet nodig is om de geluidsbelasting langs de hele Biddingringweg aan te pakken.

Veertig Drontenaren, die in de omgeving van de Biddingringweg wonen, zijn een actie begonnen bij de provincie. „De inwoners van tachtig huizen ondervinden dagelijks veel hinder van het lawaai”, schrijven zij.

De bewoners krijgen steun van de gemeente Dronten. Het gemeentebestuur weet dat de weg binnenkort toch onder handen wordt genomen. Naast het asfaltonderhoud zou er dan ook wat gedaan kunnen worden aan het geluid: „Hier valt een win-winsituatie te behalen.”

Niet onder de indruk

GS zijn vooralsnog niet onder de indruk, zo blijkt uit antwoorden op vragen van de fractie van 50Plus. Het provinciebestuur constateert dat het tussen de Elburgerweg en De Wissel een stuk drukker is dan het zuidelijker deel tussen de Elburgerweg en de Dronterweg. Toch ondervindt volgens GS langs dit drukke weggedeelte slechts één woning aan Het Korhoen geluidsoverlast.

Op het rustiger deel (omgeving De Melisse) is geluidsoverlast gemeten bij acht woningen. Dat verschil heeft volgens GS te maken met de afstand tot de weg, de invulling van de groenstrook en de aanwezigheid van de Fazantendreef.

Gevels

Aanpak van de hele weg is volgens het provinciebestuur veel duurder dan maatregelen bij de betrokken woningen. GS wijzen erop dat de bewoners gebruik kunnen maken van een subsidie voor verbetering van de geluidwering van de gevels van de woning. Hiervoor is per woning 20.000 euro beschikbaar.