Irene Korting (VVD)
Irene Korting (VVD) © Eelco Lindhout

Sportschool in Biddinghuizen geldt als voorbeeld voor andere winkelcentra

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De vestiging van sportschool Joy4Life in de voormalige supermarkt Méérmarkt in Biddinghuizen geldt voor wethouder Irene Korting (VVD) als voorbeeld voor andere winkelcentra: „Je kunt in de centra verschillende functies mixen.”

De winkelcentra hebben het moeilijk en daarom vindt wethouder Korting het van belang om verder te kijken dan alleen winkels. Ze denkt aan mengvormen ofwel ‘blurring’.

Fitnesscentrum

„Een mooi verhaal is Biddinghuizen. Je hebt daar een fitnesscentrum in het winkelcentrum”, legt de wethouder uit, „Wat je ziet is dat de aanloop naar de Albert Heijn makkelijker is: mensen gaan sporten en halen meteen iets te eten bij de Albert Heijn.”

Irene Korting is er voorstander van om leegstand in de winkelcentrum op deze manier te voorkomen. Tegelijkertijd wil ze daarover goede afspraken maken: „Want je moet ook kijken naar de overlast die dat eventueel met zich mee kan brengen.”

Ander karakter

„Door het mixen van verschillende functies in de centra krijgt je centrum een ander karakter. Mensen komen er voor meer dingen naartoe. Dat is dus kansrijk en in sommige winkelcentra werkt dat heel goed.”

„Wat je ziet in de retail is dat het winkelen van vroeger meer om beleving draait”, vervolgt de wethouder, „Het is een gevoel: je gaat een dagje uit in een winkelcentrum. De gastvrijheid spreekt daarin een belangrijke rol.”

Nota detailhandel gemeente Dronten

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 4 uur geleden