De polikliniek van de MC Groep in Dronten.
De polikliniek van de MC Groep in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Zorgverleners in regio unaniem: Verdwijnen ziekenhuis Lelystad onacceptabel

Algemeen

DRONTEN - Medische specialisten, huisartsen en overige zorgverleners uit de regio hebben een gezamenlijke verklaring doen uitgaan. Zij noemen het verdwijnen van een ziekenhuis uit Lelystad onacceptabel.

Naar aanleiding van het faillissement van MC IJsselmeerziekenhuizen - uitgesproken door de rechtbank Midden Nederland - is er donderdagavond een bijeenkomst geweest om de situatie van het ziekenhuis te bespreken. Aan deze bijeenkomst namen huisartsen, verloskundigen, medisch specialisten, specialisten ouderengeneeskunde en overige zorgverleners uit de regio deel. Het oordeel was unaniem: het verdwijnen van het ziekenhuis is onacceptabel.

Onwenselijke situatie

„MC IJsselmeerziekenhuizen bedienen in de gemeenten Lelystad, Urk, Dronten en Noordoostpolder meer dan 120.000 mensen”, aldus de gezamenlijke verklaring, „Dezen zijn nu allen aangewezen op ziekenhuizen in andere plaatsen.”

„Dat is een zorgelijke situatie: de dichtstbijzijnde ziekenhuizen op Urk liggen bijvoorbeeld allemaal rond 45 minuten reizen verder. Er moet daarom een vorm van ziekenhuisgelegenheid blijven bestaan binnen Lelystad, waarbij in ieder geval spoed- en verloskundige zorg geboden moet worden.”

Zorgverzekeraar en overheid

De huisartsen, medisch specialisten en andere zorgverleners in de regio hebben een gezamenlijk dringend verzoek aan de zorgverzekeraars en overheid gedaan om een goede tweedelijnszorg in Lelystad te behouden.

„De zorgverleners in Zuid-Oost Flevoland en de Noordoostpolder zijn eensgezind in het feit dat dit voor het borgen van de van de veiligheid van de gezondheid van de patiënten in deze regio belangrijk is”, aldus de verklaring.

MC IJsselmeerziekenhuizen

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 3 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 3 uur geleden