Leegstaand pand in winkelcentrum Suydersee.
Leegstaand pand in winkelcentrum Suydersee. ©maartenheijenk.nl

Publiekszaken gemeentehuis Dronten gaat tijdens verbouwing naar winkel in Suydersee

Gemeente

DRONTEN - Als de gemeenteraad akkoord gaat, wordt het gemeentehuis van Dronten ingrijpend verbouwd. Die verbouwing gaat ruim een jaar duren. Het is de bedoeling dat de afdeling publiekszaken tijdens die periode gehuisvest wordt in een pand in winkelcentrum Suydersee.

De gemeenteraad neemt in haar vergadering van donderdag 29 november een besluit over de verbouwing, die ruim 24 miljoen euro moet gaan kosten. Het plan is dat de ambtenaren in de zomer van 2019 verhuizen naar een andere werkplek.

Port-a-cabins

Behalve over de publiekszaken hebben B en W nog geen beslissing genomen over de tijdelijke huisvesting van de medewerkers. „Een deel van de werkorganisatie kan aan De Reest gehuisvest worden”, schrijft het college. Daarnaast wordt er gedacht aan panden in het centrum van Dronten, maar ook het plaatsen van zogenaamde ‘port-a-cabins’ is een mogelijkheid.

Wethouder Jaap Oosterveld (ChristenUnie) vertelt dat er nog een verkenning plaatsvindt: „Maar waarschijnlijk wordt er gekozen voor huisvesting in meerdere gebouwen.”

„Tijdens de periode van verbouwen blijft de ‘winkel’ gewoon open”, benadrukt de gemeente in een persbericht, „De dienstverlening aan onze inwoners en ondernemers blijft uiteraard onverminderd doorgaan.”

Verbouwing gemeentehuis