Gemeente en Dorpsbelangen nemen geen initiatief voor viering Sint Maarten

Algemeen

DRONTEN - Sint Maarten valt dit jaar op zondag. Gaan de kinderen op zondag de deuren langs, op zaterdag of op maandag? De gemeente Dronten wil daarover geen beslissing nemen. Ook Dorpsbelangen Biddinghuizen en Swifterbant hebben zich er nog niet over gebogen.

Op 11 november wordt in de gemeente Dronten traditiegetrouw de naamdag van Sint Maarten gevierd. Kinderen gaan met lampionnen de huizen langs, zingen een lied en hopen op die manier snoep te krijgen.

Op de sociale media zijn discussies gaande over de dag waarop Sint Maarten dit jaar gevierd moet worden in de gemeente Dronten. Sommigen vinden dat er vastgehouden moet worden aan de dag van 11 november (zondag). Er klinken echter ook argumenten om het feest naar zaterdag te verplaatsen of juist naar maandag.

Nieuwe burgemeester

Burgemeester Aat de Jonge voelt zich niet geroepen om het verlossende woord uit te spreken: „Dat lijkt me echt een klusje voor de nieuwe burgemeester.”

In 2012, toen Sint Maarten voor ’t laatst op zondag viel, nam in Biddinghuizen de vereniging voor Dorpsbelangen het initiatief om de zaterdag aan te wijzen. Dit jaar heeft Dorpsbelangen zich er echter nog niet over gebogen, erkent voorzitter Willem Feiken.

Swifterbant

Hetzelfde geldt volgens bestuurslid Co Hermans voor Swifterbant. Wel heeft de Winkeliersvereniging Swifterbant aangekondigd dat kinderen op zaterdag 10 november hun lampionnen kunnen laten bewonderen. Dat gebeurt tussen zes en zeven uur op de stoep voor pizzeria/grillhouse Picasso.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 5 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 5 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 6 uur geleden