Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Schrijfcafé in bibliotheek Dronten

woensdag 31 oktober 2018 0:00

Persbericht Flevomeer Bibliotheek:

Elke maand organiseert FlevoMeer Bibliotheek Dronten samen met De Schrijverij een schrijfcafé. Elk schrijfcafé staat op zichzelf, heeft een eigen thema en is toegankelijk voor wie zin heeft om een keer mee te schrijven. Op 12 november vindt van 14.00 tot 16.00 uur het eerst volgende schrijfcafé plaats in de bibliotheek.

Schrijven is een middel om je even terug te trekken. Je komt tot rust en onbewust verwerk je van alles. Het werkt verhelderend en het schept orde. Het werkt als een soort luikje naar je innerlijk en naar herinneringen.

Als inspiratiebron is deze keer gekozen voor Het boek “De Atlas van de Belevingswereld”

De Atlas van de Belevingswereld lijkt ogenschijnlijk op de atlas die we van school kennen, maar de landkaarten vertellen ons niet waar we zijn of waar een dorp of stad ligt, maar vooral wat je allemaal in je leven kunt meemaken. Menselijke zwaktes en sterkten, zekerheden en twijfels, het is er allemaal te vinden. Het is een tocht langs je ambities en mogelijkheden. Er zijn steden, zeeën, bergen, rivieren, kastelen, tempels, wegen en spoorlijnen, alleen gaat het hier om ons doen, denken en voelen. Zo is er de Zee van Mogelijkheden, de stad Groei en de rivier Tomeloos, de berg Energie etc. De tekeningen en benamingen inspireren om te onderzoeken hoe het zit met het landschap van ons eigen leven.

Schrijfinspiratie komt deze keer van de kaart Passie. Aan de hand van het landschap op die kaart gaan we op verkenning naar eigen ervaringen.

De Atlas biedt veel mogelijkheden om te schrijven. Na afloop van de schrijfsessie heb je een scala aan onderwerpen om thuis verder over te schrijven. Nieuwsgierig geworden? Kom vooral meeschrijven. Ervaring met of talent voor schrijven is niet nodig. Iedereen kan het.