Afbeelding

Slechts 10% wil glasvezel via FiberFlevo: „Nood naar snel internet toch niet zo groot”

Algemeen

DRONTEN - FiberFlevo ziet af van glasvezel in het buitengebied van de gemeente Dronten en de rest van Flevoland. „De nood naar snel internet is toch niet zo groot als men dacht”, klaagt het bedrijf uit Emmeloord in een persbericht.

FiberFlevo zou tot aanleg van het netwerk overgaan als de helft van de bewoners van het buitengebied van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland zou meedoen. Er werden diverse informatieavonden gehouden, maar uiteindelijk heeft slechts 10% van de bewoners zich bij dit bedrijf aangemeld.

Defintief ‘no go’

FiberFlevo betreurt dit lage percentage en ziet geen kans om de ondergrens van 50% alsnog te halen: „Daarom zijn we genoodzaakt om definitief een ‘no go’ aan te kondigen. De reeds ingediende orders worden, zoals aanvankelijk aangeven, geannuleerd. Bewoners met een order worden hier nog persoonlijk over geïnformeerd.”

FiberFlevo wilde met subsidie vanuit de provincie Flevoland in heel Flevoland glasvezel aanleggen. In Oostelijk Flevoland was dit volgens het bedrijf ook mogelijk zonder subsidie. „Met de opgehaalde 10 procent is er voor beide scenario’s geen haalbare case”, aldus de directie van FiberFlevo, „Een gemiste kans.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden