Wethouder Peter van Bergen.
Wethouder Peter van Bergen. ©maartenheijenk.nl

Wethouder over praktijkschool en 60 woningen bij station: „Beeldbepalende plek”

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten gaat niet akkoord met zomaar een ontwerp voor de combinatie van praktijkschool en 60 appartementen vlakbij het station. „Het is een beeldbepalende plek, dus we gaan zeker eisen stellen qua uitstraling”, zegt wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten).

De gemeente maakte gisteren bekend dat er een nieuwe praktijkschool komt aan het stationsplein, tussen het station en de school Het Perron. Daar bovenop komen 60 appartementen. Het complex is een samenwerking van gemeente, Almere College en Oost Flevoland Woondiensten (OFW).

De praktijkschool heeft momenteel 90 leerlingen. „Het is een groep die moeilijk een plaats op de arbeidsmarkt krijgt”, zegt Van Bergen. Voor deze leerlingen wordt gedacht aan een combinatie van leren, wonen en werken.

Ouderen of jongeren

Voor welke doelgroep de 60 appartementen bedoeld zijn, kan de wethouder nog niet zeggen: „Dat gaan we uitwerken samen met OFW en het Almere College. Maar we willen in ieder geval een verbinding maken met de school.”

Als het aan de gemeente ligt, worden het appartementen voor de oudere doelgroep of voor jongeren: „En op het moment dat je daar een mix kunt bereiken, heeft dat de instemming van het college.”