Studentenhuis in Dronten.
Studentenhuis in Dronten. © Eelco Lindhout (archieffoto)

Gemeente wil meebetalen aan verplaatsen studentenhuizen: „Er is méér nodig”

Algemeen de regt

DRONTEN - B en W van Dronten willen studentenwoningen in De Grutto en De Oeverloper verplaatsen naar buiten de wijk Dronten-noord. Het college is in principe zelfs bereid om daar geld voor uit te trekken, schrijven ze in een brief aan de gemeenteraad.

Het gaat het gemeentebestuur vooral om een concentratie van tien studentenwoningen op de hoek van De Grutto en De Oeverloper. In dit gebied wonen ongeveer 55 studenten.

Samen met de verhuurders willen B en W onderzoeken of de studenten kunnen verhuizen naar buiten de wijk. „Met één van de huiseigenaren hebben we reeds een positief gesprek gevoerd”, schrijft het college.

Morinel, Grutto en Oeverloper

De studentenhuisvesting in de Morinel, Grutto en Oeverloper is al jarenlang een probleem. Door een fout van de gemeente Dronten zijn de verhuurders door de mazen van de wet gekropen. Daardoor zijn in deze wijk meerdere studentenhuizen vlakbij elkaar toegestaan. „Dit tast het woongenot van de omwonenden aan”, beseffen B en W.

Volgens het gemeentebestuur gebeurt er al veel om de overlast te verminderen. Er worden op alle niveaus gesprekken gevoerd en de politie is vaker aanwezig in de wijk: „Daarnaast wordt er gehandhaafd op brandveiligheid en het toegestane aantal studenten per woning.”

Ondanks al die inzet constateert het college echter dat er nog steeds teveel overlast wordt ervaren in Dronten-noord: „Er is méér nodig om de overlast terug te dringen.” Daarom wil de gemeente nu de studentenhuizen verplaatsen.

Dossier studentenhuisvesting

De heer en mevrouw Kollen kregen huisbezoek aan de Cultuursingel in Biddinghuizen.
400 OFW-huurders melden zich aan voor huisbezoek: "Werken aan een thuisgevoel" 10 uur geleden
Popkoor Unlimited Sound Dronten
Wat is er vrijdag te doen? IVN, De Schakel, Dorcas, Maris Sonores, theatershows 10 uur geleden
Thim Verhoeven neemt na tien jaar afscheid van Swift'64 1.
Zinderend slot bij Asv Dronten, afscheid bij Swift'64, titelstrijd bij BAS 11 uur geleden