Centrummanager Leo Hoksbergen
Centrummanager Leo Hoksbergen ©maartenheijenk.nl

Winkeliers blij dat weekmarkt op Meerpaalplein blijft: „Want er liggen echt wel kansen”

Algemeen

DRONTEN - Centrummanager Leo Hoksbergen is blij dat wethouder Irene Korting (VVD) haar plan voor het verplaatsing van de weekmarkt heeft ingeslikt. Winkeliersstichting DOES had altijd al haar bedenkingen en wil nu samen met alle betrokkenen kijken hoe de markt op de huidige plek aantrekkelijker gemaakt kan worden: „Want er liggen echt wel kansen.”

„Verstandig en positief voor het centrum”, zo omschrijft Hoksbergen het besluit van de wethouder om de verhuizing voorlopig van de agenda te halen, „Wij willen nu samen met alle betrokkenen kijken wat er moet gebeuren.”

Betere indeling

Volgens de centrummanager zijn er overal in het land trends en ontwikkelingen op het gebied van markten. Voor Dronten denkt hij onder andere aan een betere indeling van de markt. Hij vindt het fijn dat de wethouder hierover in overleg wil met DOES en de marktkooplieden. „Laten we dat nu in alle rust gaan bekijken”, vindt Hoksbergen.

Had de wethouder zich niet beter moeten laten informeren vóór ze alle onrust creëerde? Leo Hoksbergen wil zich daarover niet uitlaten en wil vooral naar de toekomst kijken: „Laten we met z’n allen op het Meerpaalplein een sterke markt neerzetten, waar iedereen baat bij heeft.”

Verhuizing weekmarkt

Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 1 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 2 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 13 uur geleden