Nico Vollebregt
Nico Vollebregt ©maartenheijenk.nl

Teller voor Samenloop voor Hoop staat op 22 teams: „Lachen, huilen en het leven vieren”

Algemeen

DRONTEN - Er hebben zich al 22 teams aangemeld voor de Samenloop voor Hoop, die over een half jaar wordt gehouden. „Dat is supersnel gegaan”, erkent voorzitter Nico Vollebregt. Hij verwacht dan ook dat het recordaantal van 37 teams van twee jaar geleden wordt overtroffen.

De Samenloop voor Hoop is een 24-uurs wandelmarathon voor de kankerbestrijding. Het evenement wordt om de twee jaar gehouden in Dronten en bracht in 2017 maar liefst 85.000 euro op.

Kippenvel

Nico Vollebregt presenteerde woensdag de plannen tijdens de najaarsvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen. Hij vertelde nog steeds kippenvel te krijgen als hij denkt aan de opbrengst van de vorige editie.

„Natuurlijk hopen we op 25 en 26 mei op nòg meer deelnemers en een nòg hogere opbrengst. Maar één ding staat voorop: dat we een mooi en waardig weekeinde hebben, dat iedereen zegt: wauw, we hebben gelachen, we hebben gehuild en we hebben het leven gevierd.”

Voor de hele gemeente

De voorzitter benadrukte dat het evenement in Dronten gehouden wordt, maar dat het is bedoeld voor de hele gemeente. En dus ook voor Biddinghuizen, Swifterbant en Ketelhaven.

„Het gaat om saamhorigheid, om mensen bij elkaar te brengen. Want laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal in onze eigen omgeving met kanker te maken. Je weet dus waar je het voor doet.”

Drie hoogtepunten

De Samenloop kent volgens Nico Vollebregt drie hoogtepunten. Om te beginnen de openingsceremonie met de eregasten. Dat zijn mensen die kanker hebben of hebben gehad. Deze gasten worden tijdens het evenement in de watten gelegd.

Vervolgens is er zaterdagavond om half elf de kaarsenceremonie: „Dat is een emotioneel moment met een minuut stilte, dan vallen er tranen.” Uiteindelijk is het de bedoeling dat tijdens de sluitingsceremonie en de bekendmaking van de opbrengst het leven wordt gevierd: „Inclusief Hazes."

Vollebregt riep iedereen op om zich aan te melden als deelnemer of om de Samenloop voor Hoop te sponsoren: „Wie weet zien we elkaar op 25 en 26 mei in Dronten.”

Samenloop voor Hoop