Voorzitter Henk Stoer van de stichting MFG.
Voorzitter Henk Stoer van de stichting MFG. ©maartenheijenk.nl

Biddinghuizen wil in eerste kwartaal van 2019 beginnen met verbouw kerk

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - De kerken en de stichting multifunctioneel gebouw (MFG) willen de plannen voor de nieuwbouw in Biddinghuizen vóór het einde van dit jaar rond hebben. In het eerste kwartaal van 2019 kan dan worden begonnen woden met de verbouw van de kerk. Aansluitend wordt het MFG gebouwd.

Stichtingsvoorzitter Henk Stoer kon woensdag tijdens de najaarsvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen nog niet het achterste van zijn tong laten zien. Afgesproken is namelijk dat altijd eerst de kerkelijke gemeenten worden geïnformeerd en daarna pas de rest van het dorp. De kerken hebben een informatieavond belegd voor dinsdag 20 november.

Twee offertes

Stoer kon wel vertellen dat de aanbesteding inmiddels heeft plaatsgevonden. Er zijn vier aannemers uitgenodigd en daarvan hebben er twee gereageerd. Momenteel worden de beide offertes met elkaar vergeleken. Henk Stoer mocht geen namen noemen en wilde ook niet reageren op de vraag of er lokale ondernemers zijn uitgenodigd.

„Het is een langdurig proces omdat er moet worden voldaan aan de aanbestedingsregels van de gemeente, waarbij meerdere aannemers een gelijkwaardige kans moeten krijgen”, legde de stichtingsvoorzitter uit.

Zorgvuldig

Het dorp is al ruim twaalf jaar bezig met de plannen en daarom kijkt het stichtingsbestuur niet op een maandje meer of minder: „Het is belangrijk dat je de processen zorgvuldig volgt”, zegt Henk Stoer.

„Bovendien is iedereen nog onder dak. Het Koetshuis staat nog, De Voorhof staat nog, de gymzaal staat nog, De Kans staat nog.” Wel wees Stoer erop dat de prijzen stijgen en de rentelasten toenemen. Dat betekent dat haast toch wel geboden is.

Dossier MFG