Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten)
Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) ©maartenheijenk.nl

Gemeenteraad Dronten onderzoekt methode om binnen 4 uur van het roken af te zijn

Algemeen

DRONTEN - Een cursus van 4 uur voor honderd euro per persoon, die de meeste deelnemers doet stoppen met roken. Het lijkt te mooi om waar te zijn en daarom wil de gemeenteraad onderzoeken of zo’n cursus in Dronten kan worden aangeboden.

Het voorstel kwam van Chantal Sijtsma (Leefbaar Dronten). „Het is van belang dat nog meer mensen stoppen met roken”, zei haar partijgenoot Jan Ammerlaan.

Wethouder Irene Korting (VVD) vond het een sympathiek idee, maar wilde niet alleen de mogelijkheid van die ene cursus onderzoeken. Ze zei dat het daarnaast vooral belangrijk is om aan preventie te doen.

Taak van de gemeente?

Suzanne Stoop (PvdA) vroeg zich af of het een taak van de gemeente is: „Moeten wij dat willen? Ik word er een beetje VVD’er van, want je komt zo achter de voordeur.”

Ze vroeg zich af waarom de raad wel het roken en niet het alcoholgebruik wil aanpakken „Wij gaan straks ook weer aan de borrel”, verwees ze naar de besloten bijeenkomst na afloop van de raadsvergaderingen.

Eigen verantwoordelijkheid

Irene Korting was het met haar eens dat stoppen met roken primair een eigen verantwoordelijkheid is van de inwoners: „Maar als we mensen kunnen motiveren om te stoppen, dan hebben we daar maatschappelijk baat bij: mensen zijn minder ziek en hebben minder zorg nodig.”

Alleen het CDA en de SP stemden uiteindelijk tegen het voorstel. „We gaan onderzoeken tot hoe ver we kunnen gaan”, concludeerde de wethouder.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 10 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 10 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 10 uur geleden