Afbeelding

Gemeente Dronten gaat strijd aan met wegwerpplastic: ā€žWaar is wethouder bang voor?ā€

Gemeente

DRONTEN - Moet de gemeente Dronten alle wegwerpplastic verbannen? Of is het genoeg als de gemeente daartoe een serieuze poging onderneemt? De gemeenteraad koos donderdag voor het laatste.

CDA, GroenLinks en PvdA kwamen met een voorstel Ć lle wegwerpplastic binnen een jaar te verbannen uit de gemeentelijke organisatie. Ook bij het verlenen van vergunningen en subsidies zou de gemeente moeten eisen dat er geen wegwerpplastic wordt gebruikt.

Uitdaging aangaan

ā€žAls het helemaal niet meer mag, weet ik niet of dat wettelijk en praktisch mogelijk isā€, reageerde wethouder Ton van Amerongen (VVD). ā€žWaar is de wethouder bang voor?ā€, vroeg Siert Jan Lap (CDA) zich af, ā€žWaarom wilt u deze uitdaging niet aangaan?ā€

Op aandringen van een aantal andere fracties besloot Lap zijn voorstel toch enigszins af te zwakken. Die verspoelde motie werd vervolgens door de raad unaniem aangenomen.

Wethouder Van Amerongen gaat zijn huiswerk doen. ā€žWe willen voortvarend aan de slag gaan met het reduceren van wegwerpplasticā€, zei hij toe.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 8 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 8 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 9 uur geleden