Swift '64 verliest: "Dan zit je in de hoek waar de klappen vallen"

SWIFTERBANT - Een gelijkspel had de verhoudingen zaterdag goed weergegeven, maar bij Swift '64 tegen Olympia '28 kwam er toch een winnaar. De gasten liepen in de slotfase uit naar een 2-4 overwinning. "We zitten in de hoek waar de klappen vallen", vindt Swift-trainer Arjan ten Hove.

De eerste goede Swift-aanval was ook direct raak. Tom Roskam bediende Bas van Spronsen, die vond Thim Verhoeven en hij schoot de 1-0 binnen. Olympia kreeg daarna de beste kansen, maakte via Willard Visscher ook gelijk, maar toch ging Swift met een voorsprong aan de thee. De goal viel ietwat gelukkig en kwam op naam van Tom Roskam.

Na rust ontstond er vooral een vechtwedstrijd, waarin Olympia wederom langszij kwam. Bertus Finke schoot heerlijk raak, al hing daar wel een buitenspelluchtje aan die treffer. De gasten kregen uiteindelijk meer dan ze verdienden, want in de laatste minuten werden de punten over de streep getrokken. Vier minuten voor tijd schoot Erik van der Kolk een vrije trap achter keeper Menno Seinen en in de blessuretijd besliste Jeffrey van de Belt de wedstrijd helemaal: 2-4.

"Ik vond het niet terecht, dus dan doet het extra zeer. De manier waarop de 2-3 valt... Die wordt aangeraakt en anders gaat 'ie er echt niet in. Heel zuur", zegt Ten Hove, die zijn ploeg wel een punt had gegund. "We hebben keihard gewerkt, niet echt grote kansen gehad, maar zij ook niet. Het was een gelijkwaardige wedstrijd, maar het zit even niet mee."

Derby

Voor Swift wacht aankomende zaterdag de derby tegen BAS. "Daar zijn we nog niet mee bezig geweest. We speelden dinsdag ook een zware wedstrijd, waar we naar toe hebben geleefd. BAS komt vanaf dinsdag wel", aldus Ten Hove.