Trainer Carl Aventurin (Reaal Dronten)
Trainer Carl Aventurin (Reaal Dronten) ©maartenheijenk.nl

Eindelijk weer een overwinning voor Reaal Dronten: "Terecht ook"

DRONTEN - Reaal Dronten weet na zaterdag weer wat winnen is. Vierhouten '82 werd met 2-4 verslagen, waardoor een serie van vier nederlagen werd onderbroken. "Dat is fijn en het was terecht ook", concludeert trainer Carl Aventurin.

Reaal was over de gehele wedstrijd de baas en dat resulteerde door treffers van Giovanni Wegman en Danny Mol al rap in een 0-2 voorsprong. Door een arbitrale dwaling kwam Vierhouten echter weer terug in de wedstrijd. "Hij was bezig met onze muur en tegelijkertijd werd de vrije trap al genomen. Die vloog binnen en werd goedgekeurd. Dan wordt het toch even spannend, maar we zijn niet in de problemen geweest", zegt Aventurin.

Reaal breidde de voorsprong uit via Jeffrey van den Brakel, die weer terugkeerde in de selectie. "Hij speelde een half uur en is weer op de weg terug. We hadden vandaag sowieso weer wat meer bezetting, door jongens die terug zijn van blessures. Will van der Zande maakte de 2-4 en daarmee was het gespeeld", vertelt Aventurin.

De coach was uiteraard blij met de zege, ook voor zijn spelersgroep. "Dit is heel positief, eindelijk weer driepunten. Echt belangrijk."

Verslag Reaal Dronten:

Geschreven door Klaas Huisman

Na vier nederlagen op rij heeft Reaal Dronten eindelijk weer eens gewonnen door met 2-4 het lastige Vierhouten aan de kant te zetten.
De rood zwarte duivels waren de gehele wedstrijd beter en de bovenliggende partij, maar kregen door domme momenten en persoonlijke fouten totaal onnodig twee tegendoelpunten om de oren.
Beide keren dachten de Vierholters terug te kunnen komen of de Reaalisten sloegen op de juiste momenten toe door meteen vanaf de aftrap de marge weer op twee treffers te brengen.
In de tweede helft maakten de verloren zonen Jeffrey van den Brakel en Ruben Geerts weer hun comeback in het eerste elftal waarbij Jeffrey van den Brakel koud in het veld meteen zijn visitekaartje afgaf door op onnavolgbare wijze de 1-3 aan te tekenen.
Onderaan dit verslag de opstelling van Reaal Dronten en alle uitslagen van de vierde klasse C.

Herfst

Het is volop herfst op de Veluwe waar de kleurrijke bossen tussen Nunspeet en Vierhouten met hun goudbruine en donkerrode kleuren een indrukwekkende bezienswaardigheid zijn.
In het knusse en gezellige dorpshuis van Vierhouten hadden zich de eerste diehard Reaal supporters verzameld.
Bij Reaal Dronten ontbraken Luc de Ridder en Branko Huiberts wegens een enkel en knieblessure en zat de lichtgeblesseerde Kevin Dolman op de bank.
Eerder deze week waren doelman Dean Dillon Bolink en aanvaller Jeffrey van den Brakel weer vanuit de USA teruggekeerd en vandaag zaten beide spelers op de bank.
Na een lange periode van blessureleed zat ook verdediger Ruben Geerts weer bij Reaal Dronten op de bank.

De beginfase

Het was de hele ochtend droog geweest, maar meteen vanaf de aftrap begon het lange tijd onophoudelijk te regenen.
De Reaalisten namen onmiddelijk het initiatief en creeerden gaandeweg een enorm veldoverwicht.
In de 4e minuut glipte Will van der Zande op volle snelheid door de groen witte defensie en werd Giovanni Wegman gevonden, maar met de nodige moeite werd deze kans verijdelt en onschadelijk gemaakt.
Kort hierop was de ijverige Giovanni Wegman iedereen te snel af en veroorzaakte diens voorzet een rommelige scrimmage voor het Veluwse doel waar Danny Mol, Nordin Hettinga en Bret Eijkelboom niet konden profiteren.
In de 6e minuut had Reaal verdediger Stefan Wermers iets heel moois in zijn gedachten toen hij van grote afstand de doelman van Vierhouten iets te ver voor zijn doel zag staan,maar zijn listig boogballetje zeilde rakelings naast.
Een speler van Vierhouten had het kunstje van Stefan afgekeken en wilde het aan de andere kant uitproberen, maar hij mikte iets te hoog.

De voorsprong

In de 10e minuut kwamen de rood zwarte duivels via de alerte Giovanni Wegman op een 0-1 voorsprong.
Hier ging een splijtende dieptebal van uitblinker Stefan Wermers aan vooraf die totaal verkeerd door de groen witte verdedigers werd beoordeelt en precies op maat in de loop door Giovanni Wegman werd meegenomen.
De doelman van Vierhouten zag er onbeholpen uit toen hij plotseling op het natte drassige veld uitgleed waarna Giovanni Wegman heel simpel kon afronden voor de 0-1 voorsprong voor Reaal Dronten.

Glijpartijen

Door de hevige regenval werd het speelveld spekglad en waren er diverse glijpartijen te zien.
De teammanager van Reaal Dronten sommeerde de spelers om hier rekening mee te houden en om even naar het water onder de noppen te kijken.

In balans

Het stond tactisch en verdedigend goed bij Reaal Dronten waar met name Azad Abdullah, Remco Drenth, Giovanni Wegman en Stefan Wermers de linies bewaakten.
Met name Azad Abdullah en Giovanni Wegman zorgden voor veel creativiteit op het middenveld waar Ayrton Neyenhuis als stofzuiger de opbouw bij Vierhouten moest verstoren.
Op de backs hielden Mark de Ridder en Bret Eijkelboom de vesting hermetisch gesloten terwijl in de frontlinie Danny Mol, Nordin Hettinga en Will van der Zande voor de doelpunten moesten zorgen.

Plaagstootjes

De gehele eerste helft waren de Reaalisten de bovenliggende partij, maar halverwege de eerste helft waren er ook een paar slordige momenten te zien waardoor ook Vierhouten twee kansjes kreeg.
Beide keren werd er op het middenveld slordig balverlies geleden en haperde de omschakeling waardoor de verdediging van Reaal Dronten alle zeilen moesten bijzetten.
Een venijnig schot van Stefan Bouw werd stijlvol door doelman Barteld Hoekman gepareerd en een kopbal van Stefan Beelen werd met moeite tot corner verwerkt.
Uit deze corner had Vierhouten aanvaller Stefan Beelen iets moois in zijn gedachten, maar diens omhaal mislukte volledig.
De thuisploeg kreeg rond de 30e minuut nog een vrije trap te nemen die uitstekend door de Reaal verdediging werd geblokt en weggewerkt.
Na drie corners ging het veluwse offensief weer liggen en kwamen er weer kansen voor Reaal Dronten.

Oppermachtig

Ondanks deze kleine Veluwse plaagstootjes bleven de rood zwarten dominant en oppermachtig.
De Reaalisten grossierden in een aantal corners en belegerden het vijandelijke doel.
Over de flanken lieten Danny Mol en Will van der Zande met flitsende combinaties mooie vlotlopende aanvalsgolven zien, maar hun voorzetten waren niet aan de Reaal spitsen besteed.
In de 35e minuut veroorzaakte een indraaiende voorzet van Will van der Zande een rommelige onoverzichtelijke scrimmage voor het groen witte doel waar inzetten van Nordin Hettinga, Danny Mol en Bret Eijkelboom met moeite werden geblokt.
In een mum van tijd moest de doelman van Vierhouten drie keer in actie komen om Nordin Hettinga, Danny Mol en Ayrton Neyenhuis van het scoren te houden waarbij Ayrton Neyenhuis een dot van een kans liet liggen.
In de 42e minuut viel de dikverdiende 0-2 toen een corner van Ayrton Neyenhuis door Danny Mol snoeihard tegen de touwen werd gekopt voor de 0-2 ruststand.

De tweede helft

Tot aan de 70e minuut was er niets aan de hand en was het wachten op de derde Reaal treffer.
De Reaalisten bepaalden het ritme en het tempo van deze wedstrijd en verschenen via Nordin Hettinga, Will van der Zande en Danny Mol drie keer gevaarlijk voor het vijandelijke doel.
Vanaf de rechterflank zorgde de opkomende back Bret Eijkelboom voor een constante dreiging.
Er waren ook kopballen van Remco Drenth en Nordin Hettinga te zien die naast het doel verdwenen.
Rond de 60e minuut lieten de Vierholters zich weer voorin zien, maar het oogde allemaal slordig en machteloos.
De rood zwarte duivels domineerden en gaven tot de 70e minuut weinig weg.

De verloren zonen

Halverwege de tweede helft liet trainer Carl Aventurin de twee verloren zonen Ruben Geerts en Jeffrey van den Brakel warmlopen.
Na een lange periode van blessureleed is Ruben Geerts weer op de weg terug terwijl goaltjesgetter en Reaal topscorer Jeffrey van den Brakel eerder deze week van een vakantie uit The USA is teruggekeerd.
In de 65e minuut kwam Jeffrey van den Brakel voor de moegestreden en leeggespeelde Ayrton Neyenhuis binnen de lijnen.

Onoplettendheid

Gaandeweg sloop er gemakzucht en nonchalance bij Reaal in de ploeg.
In de 72e minuut kreeg vv Vierhouten op randje strafschopgebied een vrije trap te nemen.
De Reaal muur stond nog niet goed en doelman Barteld Hoekman had nog geen positie ingenomen of de bal lag al in het net voor de 1-2 aansluitingstreffer.
Het was onbegrijpelijk hoe de topscorer van Vierhouten Gerben Tissingh deze vrije trap zomaar kon binnenschieten voor deze onverwachtse 1-2.

Veerkracht

Heel even leek het hek van de dam en de thuisploeg zich voor een offensief op te maken of de Reaalisten sloegen in de 75e minuut meedogenloos toe voor de 1-3 voorsprong.
Het was die verloren zoon Jeffrey van den Brakel die aan een indrukwekkende soloactie begon en met schitterende passeerbewegingen iedereen bij Vierhouten op het verkeerde been zette.
Met een strakke rake diagonale schuiver in de verre hoek scoorde Jeffrey van den Brakel de verlossende en bevrijdende 1-3 voor Reaal Dronten.

Slotfase

Terwijl iedereen al rekening hield met een eenvoudige 1-3 overwinning brachten de groen witte Vierholters toch nog even de spanning terug.
Met de moed der wanhoop zette vv Vierhouten nog even aan waarbij Reaal doelman Barteld Hoekman alle zeilen moest bijzetten.
In de 86e minuut werd een voorzet vanaf de linkerflank door Vierholter Gerben Tissingh spijkerhard tegen de touwen gekopt voor de totaal onnodige 2-3 aansluitingstreffer.
Het leek nog even billenknijpen te worden of wederom precies op het juiste moment viel de definitieve beslissing.
De thuisploeg nam risico en gaf enorm veel ruimte prijs waar Reaal Dronten optimaal van zou profiteren.
In de 90e minuut glipte Danny Mol op volle snelheid door de groen witte verdediging waar zijn inzet in eerste instantie door de doelman werd gekeerd.
In de rebound scoorde de meegekomen Will van der Zande de bevrijdende 2-4 eindstand voor Reaal Dronten.

Vertrouwen

Deze 2-4 overwinning geeft het Reaal team een enorme boost en een flinke dosis vertrouwen naar de volgende wedstrijden toe.
Het Dronter team heeft na vier nederlagen op rij de weg naar boven weer ingeslagen en kan weer voorzichting naar boven kijken.
Met name de terugkeer van de verloren zonen Ruben Geerts en Jeffrey van den Brakel geeft het rood zwarte hart weer hoop en moed.
Volgende week zaterdag 17 November speelt Reaal Dronten een thuiswedstrijd tegen vv Elspeet.
Het sterke en lastige vv Elspeet won vandaag met 2-0 van EFC'58 uit Ermelo.
Aanvang is volgende week zaterdag om 15:00 uur op De Munten.
De voorbeschouwing volgt later komende week.

Man van de wedstrijd

Het gehele Dronter team verdient een compliment voor deze overwinning, maar er is ook een man van de wedstrijd.
We deden een rondje langs de lijn om bij de supporters te peilen wie er als man van de wedstrijd moest worden uitgekozen.
Er vielen telkens drie namen en hier moesten we een keuze uit maken want Stefan Wermers, Azad Abdullah en Giovanni Wegman stonden volgens de supporters aan de basis van deze overwinning.
Onze keuze viel op het rood zwarte boegbeeld de stugge nuchtere Tukker uit het oosten Stefan Wermers.
Deze metselaar zorgde met zijn passie en strijd voor het cement in de rood zwarte vesting.
Man of the match bij Vierhouten: Gerben Tissingh
Man of the match bij Reaal Dronten: Stefan Wermers.