VIDEO | Uitgerekend Kevin van der Vlag velt namens SDC Putten het vonnis over Asv Dronten

DRONTEN - Uitgerekend Kevin van de Vlag velde vanmiddag het vonnis over zijn oude ploeg Asv Dronten. SDC Putten won de bekerwedstrijd in Dronten met 1-2. Beide goals kwamen op naam van spits Van der Vlag, de Harderwijker die vorig seizoen het groen-wit droeg.

Asv Dronten en het één klasse hoger spelende SDC Putten hielden elkaar voetballend aardig in evenwicht. Qua score was het in de eerste helft ook in evenwicht, waarbij de Puttenaren de bal in de kluts op de paal zagen belanden en Asv Dronten een kans via Bas Maljaars. Ruststand: 0-0.

Kevin van der Vlag

Kort naa rust kreeg Willem Jelle Bos een dot van een kans. De tegenstander kreeg in de hele tweede helft eigenlijk maar grote kans. Die werd in de 56ste minuut netjes benut door Kevin van der Vlag. Een kwartier later maakte Jodi de Boer gelijk na goed voorbereidend werk van Willem Jelle Bos.

Op het moment dat de eerste toeschouwers al in discussie gingen over hoe het ABBA-systeem nou precies werkt, ging ASVD-doelman Klaas Koster in de fout. Een inzet van Kevin van der Vlag ging onder hem door. En dus gaat Putten een ronde verder: 1-2.