De Albert Heijn in Swifterbant
De Albert Heijn in Swifterbant ©maartenheijenk.nl

Lidl in Dronten-west heeft ‘enorme gevolgen’ voor winkelcentrum Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT - De winkeliersvereniging Swifterbant is niet blij met de geplande komst van een Lidl-supermarkt in Dronten-west. Ze maken zich zorgen over de gevolgen voor de leefbaarheid en de weerbaarheid van hun eigen centrum. De discountsupermarkt komt op hemelsbreed nog geen 6 kilometer van het winkelcentrum in Swifterbant. „De gevolgen zullen enorm zijn”, schrijven de ondernemers in een brief aan het gemeentebestuur.

Het winkelcentrum in Swifterbant telt momenteel twee zogenaamde ‘full-service supermarkten’: Deen en Albert Heijn. De winkeliersvereniging vreest voor het voortbestaan hiervan, als er een Lidl aan de Beursstraat komt: „De kans dat een van beide supermarkten op termijn moet sluiten, de panden die al leeg staan niet worden opgevuld en dat er nog meer panden leeg komen te staan is aanzienlijk.”

Grote trekkers

De winkeliersvereniging wijst erop dat beide supermarkten de grote trekkers zijn voor het winkelcentrum van Swifterbant. Hierdoor doet nu nog 59% van de inwoners de dagelijkse boodschappen in het eigen dorp. Om dat percentage in stand te houden vragen de ondernemers aan de gemeente om de gevolgen van de vestiging van de Lidl in Dronten-west nadrukkelijk te onderzoeken.

Voor het overige kan de winkeliersvereniging zich goed vinden in de retaildetailhandelsvisie van de gemeente, die komende donderdag wordt behandeld in de raad: „De pijnpunten die wij in het centrum van Swifterbant voelen worden duidelijk aangegeven in de analyse en visie.” De ondernemers willen hun verantwoordelijkheid nemen om van het centrum van het dorp een ontmoetingsplek te maken.

Nota detailhandel gemeente Dronten

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 17 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 18 uur geleden