Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk.
Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. eigen foto

Curatoren MC IJsselmeerziekenhuizen praten alleen nog met St Jansdal

Algemeen

DRONTEN - De curatoren van het failliete MC IJsselmeerziekenhuizen praten nog met één kandidaat over een mogelijke doorstart. Die enige overgebleven kandidaat is ziekenhuis St Jansdal uit Harderwijk.

Persbericht MC IJsselmeerzkekehuizen:

Direct na het uitspreken van het faillissement is een verkooptraject opgestart door de curatoren. Naar aanleiding daarvan is een groot aantal biedingen op (onderdelen van) het ziekenhuis ontvangen. Gezien het belang van goede zorg in de regio gaat de voorkeur uit naar een potentiële kandidaat die een substantieel deel van de zorg wenst te continueren.

De curatoren hebben vervolgens gesprekken gevoerd met diverse partijen en de biedingen nader geanalyseerd. Naar aanleiding daarvan hebben de curatoren besloten om met één partij, te weten Ziekenhuis St Jansdal, verder te onderhandelen over de mogelijke doorstart. Naar verwachting zal de uitkomst van de onderhandelingen met Ziekenhuis St Jansdal later deze week helder zijn en kunnen worden gecommuniceerd.

Er wordt op het moment zorgvuldig afgeschaald om de patiëntveiligheid te kunnen blijven garanderen.

Zodra er overeenstemming is bereikt over een doorstart, zal er een plan gemaakt worden om de werkzaamheden weer op te bouwen en voort te zetten.

MC IJsselmeerziekenhuizen

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 3 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 4 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 4 uur geleden