Open verbinding tussen Drontermeer en Reevediep.
Open verbinding tussen Drontermeer en Reevediep.

Waterkering afgegraven: GroenLinks wil garanties dat Dronten hoge voeten houdt

Algemeen

DRONTEN - GroenLinks in Dronten maakt zich zorgen over het feit dat de waterkering tussen het Reevediep en het Drontermeer is afgegraven. De fractie wil van wethouder Jaap Oosterveld weten of de (waterveiligheid) van de gemeente is gewaarborgd.

De waterkering tussen het Reevediep en het Drontermeer is afgegraven. GroenLinks verwijst hiervoor naar een artikel in DeDrontenaar.nl en constateert dat er een open verbinding is ontstaan tussen de IJssel, via het Reevediep, naar het Drontermeer.

Ruimte voor de Rivier

De waterkering is verwijderd in het kader van het project ‘Ruimte voor de Rivier’. Volgende stappen in dit project zijn het ophogen van de Drontermeerdijk, het verwijderen van de Roggebotsluis en het bouwen van een schutsluis in het Drontermeer.

„Weliswaar is de oude dijk tussen de Kamperstraatweg en de IJssel nog intact, maar welke garanties heeft de gemeente Dronten dat deze oude dijk blijft bestaan tot dat het gehele project is afgerond en de (water) veiligheid van de gemeente Dronten weer is gewaarborgd?”, vraagt GroenLinks aan de wethouder.

Drontermeer