Mirjam Voerman-Spruijt
Mirjam Voerman-Spruijt ©maartenheijenk.nl

Medewerker Samen Actief: „Kom met ideeën die uw buurt een beetje mooier maken”

Gemeente

DRONTEN - Mirjam Voerman-Spruijt van de gemeente Dronten heeft de inwoners van Biddinghuizen opgeroepen om plannen in te dienen bij de afdeling wijkgericht werken: „Kom met ideeën die uw straat of buurt een beetje mooier maken!”

Voerman is actief in Biddinghuizen en Swifterbant, haar collega Corina Begeman in Dronten. Samen treden ze vooral naar buiten onder de naam Samen Actief.

Ondersteunen

„Wij willen de bewoners graag ondersteunen bij het realiseren van hun ideeën”, zei de ambtenaar tijdens de najaarsvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen, „Als u iets leuks weet wat uw straat of buurt mooier maakt of wat de openbare ruimte mooier maakt of wat de sociale verbindingen versterkt: meld het bij ons! Wij kunnen dat versterken en dan kunnen wij samen optrekken.”

„Het kan variëren van een buurtbarbecue tot spelletjes voor de kinderen, van iets voor ouderen tot samen koken, hangende bloembakken, alles wat de wijk een beetje mooier maakt”, aldus Mirjam Voerman.

Honderd

Ze vertelde dat er sinds 1 januari al meer dan negentig initiatieven bij de gemeente zijn binnengekomen: „We zien elk jaar een stijging en ik hoop dat we dit jaar de honderd halen.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 12 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 13 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 13 uur geleden