Afbeelding
P. Bolkensteijn

Swifterbant en een gezonde leefstijl

vrijdag 16 november 2018 0:00

Op je eigen manier en in jouw tempo een persoonlijke leefstijl te ontwikkelen.

Ieder mens is uniek. Een leefstijl is dan ook persoonlijk en kan niet kant en klaar uit een boek gehaald worden. Daarom heeft Inzicht in Leefstijl het informatieve en actieve persoonlijke doe-programma voor een gezonde leefstijl ontwikkeld. Er zijn twee versies, het doe het zelf programma met de Weeg- en Adviesconsulten en daarnaast het uitgebreide programma Inzicht in Leefstijl.

Op 7 januari 2019 start in de bibliotheek in Swifterbant Inzicht in Leefstijl met Weeg- en adviesconsulten en het gelijknamige Inzicht in leefstijl-programma.

Afvallen en het aanleren van gezonde gewoontes is niet makkelijk en heeft vooral tijd nodig met veel aandacht voor de persoonlijke situatie. Daarnaast heeft teveel tegelijk aanpakken een averechts effect. Je komt in een “ik mag niets meer” situatie terecht. Hierdoor gaan je hakken in het zand en ga je terug naar het oude vertrouwde. Juist dat wat je niet meer wilde hou je in stand. Door gewoontes één voor één onder de loep te nemen leer je jezelf en je valkuilen kennen, vaak zijn dit eyeopeners. Door hiervan bewust te zijn maak je de overstap naar een gezonde leefstijl bewuster. Ga je toch nog een keer naar je oude gewoontes dan ontdek je dit snel en kun je de omslag naar de gezonde gewoonte beter en sneller weer oppakken. Dat een leefstijl persoonlijk is, is belangrijk om het te kunnen volhouden en om niet terug te vallen in oude gewoontes. Met als gevolg dat je energieker en fitter gaat voelen en je beter in je vel komt.

Het kunnen en willen afvallen of gezond eten of meer bewegen of ontspannen gaat voor iedereen op een andere manier.

De Weeg- en adviesconsulten: De kracht zit in de persoon zelf. Wekelijks wegen geeft je inzicht in de stand van zaken bij het afvallen en is de motivatie voor het volhouden en je doel te bereiken. Dat energieke en fitte lichaam. Een zelf ontdekte manier van afvallen is de beste motivatie om het met plezier vol te houden. Meten is weten en het geeft je zekerheid over het wel of niet goed bezig zijn. Je wilt steun om te beginnen of om door te zetten en gemotiveerd te blijven. Wekelijks een controlemoment waar je ook nog advies kunt krijgen helpt om je focus op het afvallen te houden. Kom langs als je zelf de regie wil pakken.

Inzicht in leefstijl heeft een programma van 8 workshops ontwikkeld waarin de persoonlijke situatie centraal staat. De kracht van het programma zit in het ontwikkelen van een eigen passende methode om gezonder te gaan leven. In 8 interactieve (doen) maar ook informatieve (leren) workshops gaan de deelnemers met zijn of haar leefstijl aan de slag. Het is ontdekken en leren van een werkwijze om stap voor stap over te gaan naar bewust gezond eten, voldoende bewegen en effectief ontspannen. In de workshops is er aandacht voor het zelfbeeld en de persoonlijke situatie. Wat is gezond eten en mag ik nooit meer iets slechts eten? Bewegen is een belangrijk onderdeel van een leefstijl, hoeveel beweging heeft iemand nodig en welke beweging past in iemands situatie? Vergeet ontspanning niet, dit wordt vaak onderschat. Maar wanneer je moe bent is het moeilijker om goede gewoontes vol te houden. Welke dieetboeken en hypes zijn er allemaal (veel) en wat moet je ermee (eruit halen van wat bij je past of niets) komt aan de orde. De balans in een gezonde leefstijl is per persoon verschillend. In de laatste twee workshops wordt er een persoonlijk plan van aanpak gemaakt van een haalbaar doel, hieraan wordt een tijdsplanning gekoppeld zodat je zicht hebt wanneer je doel binnen bereik is. Het programma is motiverend en stimulerend werken aan jezelf.

Meer informatie over het programma, de weeg- en adviesconsulten en de prijzen vind je op de website: www.inzichtinleefstijl.nl. Mailen of bellen voor meer informatie kan ook:

  • Marieke Steenkamp
  • Gewichtsconsulent en voedingsdeskundige
  • Inzicht in Leefstijl
  • www.inzichtinleefstijl.nl
  • marieke@inzichtinleefstijl.nl
  • tel.: 0612131060