VIDEO | Swift’64 heeft de betere kansen, BAS gaat er in blessuretijd met de punten vandoor

SWIFTERBANT - Voetballend was er vanavond niet zoveel aan te merken op de prestatie van Swift’64. Efficiënt was het echter allerminst en daardoor gingen de punten in de derby tussen Swifterbant en Biddinghuizen naar BAS. Mike Geres bezorgde Swift in de blessuretijd de derde nederlaag op rij: 1-2.

Swift’64 hoopte net als vorig seizoen in de top van de derde klasse te kunnen meedraaien, maar is vanavond op de ranglijst gepasseerd door buurman BAS. Dat dit enigszins onverdiend was, daar maalde niemand om bij de gasten.

De thuisploeg had vooral in het eerste half uur duidelijk het betere van het spel. Het was echter BAS dat met een 0-1 voorsprong kon gaan rusten dankzij een zondagsschot van Rick Aernaudts.

Kansen niet benut

Meteen na rust kreeg Swift een penalty, die door Leon Snijders over het doel werd gekanjerd. Na een uur schoot Bas van Spronsen beide ploegen alsnog naast elkaar schoot. Ook in de fase daarna kreeg Swift de betere kansen via vooral Tom Roskam. Maar toen die niet werden benut, maakte Mike Geres namens BAS in de blessuretijd de 1-2.

DeDrontenaar sprak na afloop met BAS-middenvelder Rick Aernaudts en Swift-verdediger Florijn Diepstraten.

Swift'64 - BAS Voetbal 1-2

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 8 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 8 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 9 uur geleden