Willem Jelle Bos.
Willem Jelle Bos. © Ringfoto Doornbos

Asv Dronten doet wat het moet doen en wint van DZC '68

DRONTEN - Asv Dronten heeft zaterdag op eigen veld afgerekend met DZC '68. De Drontenaren kwamen via Jodi de Boer al snel op een 1-0 voorsprong en wonnen uiteindelijk met 3-1.

Het was een belangrijke wedstrijd voor de Drontense formatie en die boodschap leek binnen te zijn gekomen. Binnen drie minuten had Jodi de Boer er al eentje binnen liggen, maar twee minuten daarna was de stand ook alweer gelijk. Via Meron Zehaye werd het 1-1, maar ook daarna bleef asv Dronten de bovenliggende partij. Het resulteerde na een half uur in een nieuwe voorsprong, een treffer die op naam kwam van Willem Jelle Bos.

Dronten verdedigde in de tweede helft die marge met verve en wist zelfs nog verder uit te lopen. Opnieuw Willem Jelle Bos was goed voor een doelpunt en bracht zijn ploeg daarmee een 3-1 overwinning. Door die zege is asv Dronten even los van de onderste regionen, want het gat naar de degradatiezone bedraagt nu vijf punten.