ASVD Zaalvoetbal
ASVD Zaalvoetbal Gert Buchner (archieffoto)

Doelman Machiel Werkman helpt ASVD Zaalvoetbal aan zege en tweede plaats

DRONTEN - De zaalvoetballers van ASVD wonnen maandag in eigen huis met 7-5 van Sparta Nijkerk en klimmen daardoor naar de tweede plaats in de hoofdklasse F. De zege was voor een belangrijk deel te danken aan het keeperswerk van Machiel Werkman.

ASVD begon niet sterk. Ondanks een goal van Serkan Sahinturk na een mooie assist van Sander Zuidema nam Sparta een 1-3 voorsprong. Het leek nog erger te worden toen de aanvoerder van de thuisploeg een paar minuten naar de kant moest. Juist op dat moment maakte Serkan Sahinturk de 2-3. Nog voor rust was ASVD weer helemaal terug in de wedstrijd door een goal van Sander Zuidema: 3-3.

In de tweede helft nam Sparta Nijkerk een 4-5 voorsprong, waarbij Serkan Sahinturk scoorde namens ASVD. De Drontenaren kwamen met een man meer te staan en speelden dit goed uit via Zappa van Raalte: 5-5. In de slotfase scoorde Van Raalte nog twee keer en dat betekende de winst.