Gemeentehuis Dronten
Gemeentehuis Dronten ©maartenheijenk.nl

Nieuw gemeentehuis kost 30,5 miljoen, renovatie kan voor 24,9 miljoen

Gemeente

DRONTEN - De kosten van de bouw van een heel nieuw gemeentehuis bedragen ongeveer 30,5 miljoen euro. Dit melden B en W in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad. Het gemeentebestuur geeft de voorkeur aan een ingrijpende renovatie van het gemeentehuis. Kosten: 24,9 miljoen euro.

B en W hebben steeds gezegd dat nieuwbouw véél duurder zou zijn dan renovatie. Uit deze recente cijfers blijkt, dat een nieuw gemeentehuis 22% duurder is dan de geplande renovatie. Bij het bedrag van 30,5 miljoen euro gaan B en W uit van nieuwbouw op een andere locatie. Nieuwbouw op dezelfde locatie aan het Meerpaalplein zou één miljoen euro extra kosten.

Naar buiten het centrum

Behalve vanwege het kostenaspect hebben B en W voor renovatie gekozen uit oogpunt van hergebruik van het pand. Bovendien is het huidige onderkomen een gemeentelijk monument. Een ander pand zou er ook toe leiden dat het gemeentehuis naar buiten het centrum moet verhuizen: „We laten dan een pand achter dat maar beperkt geschikt is voor andere doeleinden.”

Verder is het gemeentebestuur van mening dat het huidige pand heel veel kwaliteiten heeft om het andere werken mogelijk te maken. B en W vinden het huidige pand daarom ‘toekomstbestendig’.

De verbouwing van het gemeentehuis wordt vanavond besproken in een openbare commissievergadering.

Verbouwing gemeentehuis