Bomen langs De Noord moeten wijken voor voetpad van 4 meter breed

Gemeente

DRONTEN - Er komt een vier meter breed voetpad langs De Noord, tussen De Oeverloper en het winkelcentrum. Deze komt aan de kant van dierenweide en de appartementen en hiervoor moet de bestaande bomenrij wijken.

De Helling en het gedeelte van De Noord vlakbij het centrum worden voor één miljoen euro opgeknapt. Eén van de onderdelen van het plan is een breed voetpad. Deze gaat onderdeel uitmaken van een voetgangersverbinding tussen het station en het centrum. Vanaf het pleintje bij de Ludgerustoren (winkelcentrum Suydersee) komt een breed zebrapad naar dit brede voetpad.

Bomen kappen

„Om een prominente voetgangersverbinding te realiseren is het niet mogelijk om de bestaande essen aan de westkant langs De Noord te behouden”, schrijven B en W, die eraan toevoegen dat deze bomen een 'lage toekomstwaarde' hebben.

„De opkomende wortels drukken het bestaande voetpad al omhoog en bij aanleg van het nieuwe voetpad worden de wortels dermate beschadigd dat behoud van deze bomen niet mogelijk wordt geacht.” Er komen nieuwe jonge bomen voor in de plaats.

Kaalslag voorkomen

De essen aan de andere kant van de straat, tussen De Noord en de parallelweg, blijven wel behouden. Volgens het college bestaat het risico dat ze op den duur door essentaksterfte alsnog gekapt moeten worden: „Voor nu laten we deze beeldbepalende bomen behouden, om een kaalslag van groen te voorkomen in dit gebied.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 14 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 14 uur geleden