Roelf Raterink (PvdA)
Roelf Raterink (PvdA) ©maartenheijenk.nl

„Ik kan me niet voorstellen dat je gezellig een biertje gaat drinken in het gemeentehuis”

Gemeente

DRONTEN - In de plannen voor de verbouwing van het gemeenteraad wordt gesproken over een restaurant, een café, een vergadercentrum dat is te gebruiken door de samenleving en aan ruimte voor exposities. Verschillende raadsfracties vinden dat niet een functie van de gemeente. „Ik kan me niet voorstellen dat je gezellig een biertje gaat drinken in het gemeentehuis”, zei Roelf Raterink (PvdA).

Remco de Maaijer (VVD) is bang voor marktverstoring: „Deze zaken worden elders op het Meerpaalplein al aangeboden.”

Roelf Raterink riep de gemeente op om niet concurrerend te worden voor De Meerpaal: „Dat café zie ik liever niet in dit gebouw.” Ook Dinand Ekkel (CDA) wil de overbuurman niet beconcurreren: „Want als gemeente ondersteunen wij de bibliotheek en De Meerpaal.”

Goed kopje koffie

Wethouder Jaap Oosterveld (ChristenUnie) antwoordde dat het niet de insteek is om allerlei diensten naar binnen te halen. Bovendien is het niet zijn bedoeling om een echt café-restaurant te realiseren: „We willen daar wel een stapje in zetten, maar er komt geen uitbater ofzo. Het gaat ons erom dat hier een goed kopje koffie of een goed kopje thee wordt geschonken.”

Verbouwing gemeentehuis