Geen paniek bij OFW over leegstand van studentenkamers op campus

Algemeen

DRONTEN - De leegstand van vier studentenkamers op de campus in Dronten betekent niet dat er geen behoefte is aan deze kamers. Dat meldt verhuurder Oost Flevoland Woondiensten (OFW).

OFW heeft op haar website een oproep geplaatst omdat er op dit moment kamers op de campus leeg staan. Desgevraagd meldt de corporatie dat het gaat om vier kamers. OFW maakt zich daar geen zorgen over: „Nee hoor, we zien we op dit moment een mooie balans in het aanbod studentenkamers.”

Verhuur voor langere tijd

OFW verhuurde tot voor kort alleen kamers aan eerstejaars studenten. Op dit moment worden er ongeveer 100 kamers voor langere tijd verhuurd. Dat betekent dat de studenten er hun hele studie mogen blijven wonen.

Voorlopig blijft dit aantal beperkt tot honderd: „Omdat eerstejaars studenten ook nog kamers moeten kunnen huren op de campus.” Studenten die niet tot de groep van 100 behoren, hebben een jaarcontract. Zij moeten hun kamer uiterlijk op 31 juli 2019 verlaten.

Overlast in Dronten-noord

Zoals bekend is de gemeente Dronten op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor studentenhuisvesting. Dit omdat de overlast van studenten in met name Dronten-noord groot is.

OFW meldt dat zij in de komende periode samen met de gemeente en Aeres Hogeschool Dronten gaan uitzoeken hoe groot de vraag is naar studentenhuisvesting.

Schommelingen

Over de leegstand op dit moment schrijft OFW dat de vraag naar studentenkamers nu eenmaal sterk fluctueert: „Als studenten stoppen met de opleiding, doen ze dat vaak rond de kerstperiode of vlak daarna. Dat zou kunnen betekenen dat er vanaf die periode meer kamers leeg komen, maar dat is afwachten.”

„Andersom is het ook zo dat er studenten zijn die het eerste halfjaar nog vanuit huis op en neer rijden en na de kerst op kamers gaan. Weer andere studenten hebben na een tijdje heen en weer reizen besloten dat ze dat toch niet zo erg vinden en heen en weer blijven reizen.”

De huidige leegstand komt ook doordat sommige studenten elders een kamer hebben gevonden. OFW houdt niet bij naar welke adressen de vertrekkende huurders verhuizen.

Dossier studentenhuisvesting

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 16 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 16 uur geleden