Medaillewinnaars.
Medaillewinnaars. Zuiderzeezwemmers

Zuiderzeezwemmers zwemmen 24 medailles bij elkaar tijdens Gelderse titelstrijd

DRONTEN - Ook het tweede weekeinde van de Gelderse zwemkampioenschappen is voor de zwemmers van Zuiderzeezwemmers uit Dronten uitstekend verlopen. Er werden acht medailles veroverd.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

Gedurende de beide weekenden haalden de zwemmers 7 maal goud, 8 maal zilver en 9 maal brons. Hiermee belanden ze heel knap op de 8e plaats in de medaille spiegel. Ook de enorme hoeveelheid pr’s die zijn behaald zijn voor de zwemmers en de club een prachtige beloning.

Op de zaterdag was de eerste medaille bij ZZZ voor Danique Stoop, zij zwom een prachtig pr op haar 50 meter vlinder en liet een tijd van 27.37 noteren, waarmee ze de concurrenten ver achter zich liet. Ze verbeterde hiermee haar snelste tijd gezwommen in 2013 met een halve seconde. Lotte Klaver veroverde daarna met een pr van 4 en halve seconde het zilver op de 200 meter rugslag een super race waarbij ze aantikte in 2.42.17, op de 100 meter vrij was weer het zilver voor haar, ook hier wist ze haar tijd met 4 seconden te verbeteren naar 1.06.26 een geweldige tijd, waarmee ze het limiet op een haar na miste voor het NJJK.

Op de 100 meter vrij wist Danique Stoop haar pr die al staat vanaf 2010 te verbeteren en ze belande voor het eerst onder de 58 seconden, met haar tijd van 57.90 behaalde ze een flinke voorsprong en ook hier was het goud weer voor haar. Kimberley Olieman zwom een prachtig pr van 7 en een halve seconde op haar 200 meter schoolslag en won hiermee welverdiend het brons in een tijd van 3.27.82. Myrthe Dam was op deze afstand in haar categorie goed voor het zilver, ook zij wist een geweldig pr te zwemmen en verbeterde haar tijd met 6 seconden naar 3.06.15.

Op de laatste wedstrijddag, won Myrthe Dam het brons op de 50 meter school met een prachtig pr in een tijd van 40.07 en ook Danique Stoop zwom zich op deze afstand naar het brons, zij deed dat in een bijzonder spannende race in een tijd van 33.31.

Op de 100 meter rug wist Danique weer een persoonlijke tijd aan te scherpen, van meet af aan lag ze op kop, maar gedurende de laatste meters van de race werd ze teruggepakt en tikte ze aan voor het zilver in een tijd van 1.05.81. Ook voor Myrthe Dam was er nog een zilveren medaille, ze wist deze te veroveren op de 200 meter vrijeslag, waar ze een prachtige race zwom en aan tikte in een mooi pr van 2.30.26, tot slot was er brons voor Jesper Dinger op de 100 meter school in 1.28.41 een prachtig pr.

Oorkondes waren er voor de nummers 4,5 en 6 van elke categorie en ook deze plaatsen werden heel wat keren ingenomen door een Zuiderzeezwemmer. Ilmar Stoop werd 5e in 4.37.26 en Yoren van Aalst 4e in een prachtig pr van 5.03.75 op de 400 meter vrij, op de 50 meter vlinder zwom Lotte Klaver zich met een pr naar de 4e plaats in 34.16 ondanks de handicap van een brilletje dat afschoot en de hele race voor haar mond zat, Myrthe Dam werd 5e in een pr van 36.05 en Britt Kok 6e in een pr van 36.11.

Hilde Jonkman tikte als 5e aan op de 200 meter rug in 2.38.85 en Yoren van Aalst werd 5e op de 200 meter wissel in een pr van 2.39.76. Lotte Klaver werd 4e op de 50 meter school in een pr van 40.18 en op de 100 meter rug in een pr van 1.16.17, Ilmar Stoop zwom zich in een geweldig pr van 1.12.95 naar een 6e plaats op de 100 meter school en Danique Stoop werd 5e op de 200 meter vrijeslag in 2.13.39.

Overige prachtige persoonlijke verbeteringen kwamen op naam te staan van Myrthe Dam (100 meter vrij), Ilmar Stoop en Lesley Smits (50 meter vrij) en Kimberley Olieman op de 200 meter vrijeslag.

Er verschenen op de laatste dag twee estafetteteams aan de start, Cynthia Smit, Ilmar en Danique Stoop en Lesley Smits zwommen een prachtige race op de 4x100 meter wisselslag, waarmee ze 5e werden in een zo goed als evenaring van hun inschrijftijd van 4.26.16.

De meisjes junioren met Lotte Klaver, Myrthe Dam, Britt Kok en Susanne Vesseur zetten op hun 4x100 meter wisselslag ook een prachtige tijd neer, zij verbeterden hun inschrijftijd met ruim 6 seconden en finishten als 5e in 5.19.06.