Liên Nguyen in haar zaak aan De Reling.
Liên Nguyen in haar zaak aan De Reling. ©maartenheijenk.nl

Met de opening van haar Nail Salon & Spa gaat voor Liên een wens in vervulling

Algemeen

DRONTEN - Liên Nguyen heeft deze week een nagelstudio geopend in winkelcentrum Suydersee. Liên’s Nail Salon & Spa heeft zich gevestigd in het pand van voorheen modezaak At Eve’s aan De Reling, tegenover Gavi Wijnkopers.

Bij de zaak kunnen dames („Heren zijn natuurlijk ook welkom”) hun nagels laten verzorgen. Ook kunnen ze er hun voeten laten verwennen. „Massage, eelt weghalen, noem maar op, als je naar buiten loopt zijn je voeten weer fris en fruitig”, zo vat Liên het samen.

Drogisterijwereld

Liên Nguyen (47 jaar oud, moeder van drie zonen) woont sinds elf jaar in Dronten. „Een jaar of vijftien geleden ben ik de drogisterijwereld ingerold.” In Dronten werkte ze bij de DA.

Toen de DA failliet ging, zei ze tegen een collega: „We kunnen het zelf ook wel.” Vier jaar geleden namen ze samen de zaak in Swifterbant over. En nu Liên in Dronten haar eigen bedrijf is gestart, wordt die drogisterij voortgezet door compagnon Monique Wullink.

Langekoesterde wens

Met de opening van de nagelstudio gaat voor Liên een langgekoesterde wens in vervulling. „Ik heb er altijd al interesse voor gehad. Alles wat met verzorging te maken heeft vind ik leuk en interessant”, vertelt ze, „Het was er alleen nog nooit van gekomen.”

Toen ze zag dat het pand van At Eve’s beschikbaar was, heeft ze snel actie ondernomen. Binnen een maand is ze open gegaan. Het interieur kreeg een opfrisbeurt: de muren en de wandkasten zijn opnieuw geschilderd, de houten vloer is geschuurd en geolied. Uiteraard heeft Liên de zaak op haar eigen manier ingericht. Het resultaat is een fris ogend geheel.

Geweldige reacties

„De reacties zijn geweldig”, glundert de ondernemer, „Mensen zeggen dat het een gat in de markt is. Ik hoor veel dames die tot nu toe naar Lelystad, Almere of Zwolle gingen en die zeggen: dit scheelt me een halve middag!”

Klanten kunnen bij Liên’s Nail Salon & Spa zonder afspraak binnenlopen en kunnen ook een afspraak maken. „Maar de telefoon, nummer 785 711, is pas komende dinsdag aangesloten”, lacht de eigenares.