Wethouder Irene Korting (VVD)
Wethouder Irene Korting (VVD) ©maartenheijenk.nl

Glasvezelnetwerk in buitengebied: „Goed dat de gemeente Dronten er bovenop zit”

Algemeen

DRONTEN - Als het aan de provincie Flevoland en de gemeente ligt, worden de 991 aansluitingen in het buitengebied van de gemeente Dronten zo snel mogelijk aangesloten op een glasvezelnetwerk. „Goed dat de gemeente Dronten er bovenop zit”, reageerde Brenda Berghorst (CDA) op een uiteenzetting van wethouder Irene Korting (VVD).

De provincie Flevoland heeft begin dit jaar het initiatief genomen om samen met de gemeenten glasvezel in het buitengebied mogelijk te maken. „Maar op dat moment kwam er een marktaanbieder die zei: ik wil het buitengebied voorzien van glasvezel”, blikte Irene Korting vanavond terug, „Die partij krijgt nu drie jaar de tijd om het aan te leggen. Binnen die tijd mogen wij ons er als overheid niet mee bemoeien, want dat wordt gezien als staatssteun.”

Wel zijn gemeenten en provincie in gesprek met LTO, bewoners en ondernemers om snel internet toch voor elkaar te krijgen. B en W verwachten dat er de komende maanden meer duidelijkheid komt over de slagingskans en planning van de glasvezel-initiatieven.

Subsidieregeling

Ondertussen heeft de gemeente Dronten haar subsidieregeling om internet in het buitengebied financieel te ondersteunen met een jaar verlengd. „Deze regeling is vooral van toepassing op recreatieondernemers in ons buitengebied”, schrijven B en W.

Tot nu toe is er één keer gebruik gemaakt van deze regeling. Er zit nog 70.000 euro in het potje.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 9 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 9 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 10 uur geleden