Afbeelding
Ā©maartenheijenk.nl

Danny de Jonge verlaat Swift voor wereldreis: "Altijd al gewild"

Sport

SWIFTERBANT - Danny de Jonge speelt zaterdag zijn laatste wedstrijd van dit seizoen. De voetballer van Swift '64 is niet geblesseerd, stopt er niet mee, maar gaat op wereldreis. Nieuw-Zeeland en Australiƫ wachten, al moet zaterdag eerst ZAC nog over de knie.

De 21-jarige De Jonge had altijd al de droom om op wereldreis te gaan. Twee vrienden van hem, Wouter Griekspoor en Tim Grovenstein, deden het al eerder en mede daarom besloot hij zich er ook aan te wagen. "Ik vertrek maandag naar Nieuw-Zeeland en ga daarna door naar Australiƫ. Aan het einde ga ik nog naar het oosten van Aziƫ, maar dat is nog niet gepland. In totaal ga ik zes maanden. Ik heb het altijd al gewild", vertelt De Jonge, die alleen op pad gaat.

Eerst de koploper

Voordat hij gaat speelt hij zaterdag eerst met Swift tegen koploper ZAC. Voor zijn club een behoorlijk belangrijke wedstrijd, aangezien het moet winnen om enigzins aansluiting te houden. "Ik weet niet of we naar de bovensten moeten kijken, want dan hebben we nog wel wat punten nodig. Het draait nog niet helemaal zoals verwacht, mede omdat het soms niet helemaal lekker valt. Vorig jaar hadden we nog wel eens het geluk dat het goed viel", weet De Jonge.

Hij weet dat Swift aan de bak kan, want in ZAC treft zijn ploeg de ongenaakbare koploper van 3C. "In de beker hebben ze zelfs een hoofdklasser (WHC, red.) uitgeschakeld, dus het wordt een pittig potje. Maar we zijn er zeker klaar voor", denkt de voetballer, die ook aan de andere kant van de wereld zijn cluppie blijft volgen. "Oh, absoluut. En volgend seizoen ben ik er gewoon weer bij."

Volledig programma

  • 14.30 uur asv Dronten - De Merino's
  • 14.30 uur Hattem - BAS
  • 14.30 uur Swift '64 - ZAC
  • 14.30 uur WZC Wapenveld - Reaal Dronten

WZC Wapenveld - Reaal Dronten

Voorbeschouwing geschreven door Klaas Huisman (Reaal Dronten)

Aanstaande zaterdag gaat Reaal Dronten op de Veluwe bij de runner up WZC Wapenveld op bezoek.
Deze superbelangrijke wedstrijd in de subtop van de vierde klasse begint om 14:30 uur op sportpark Monnikenbos aan de Zandbergen te Wapenveld en staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. Wolterink uit Haarle.
Na drie overwinningen op rij staat er deze zaterdag een onvervalste subtop kraker op het programma voor Reaal Dronten.
De nummer drie WZC Wapenveld tegen de nummer vijf Reaal Dronten kan weleens een cruciale wedstrijd gaan worden.
Beide teams degradeerden vorig seizoen uit de derde klasse en willen graag aansluiting met de beide koplopers om zo snel mogelijk weer in de derde klasse terug te keren.

Historie

Sinds 2013 kwamen beide teams zes keer tegen elkaar in actie.
De Blauwe Padden wonnen vier keer en twee keer gingen de Rood Zwarte Duivels met de zege aan de haal.
Vorig seizoen precies 1 jaar geleden verloor Reaal Dronten in een winters sneeuwfestijn met 4-1 bij WZC Wapenveld, maar namen de rood zwarten in Dronten revanche door de laatste competitiewedstrijd met 4-0 van WZC te winnen.
Tussen 2013 en 2015 ging Reaal Dronten thuis op De Munten roemloos met 1-4 en 1-3 tenonder terwijl ook de uitwedstrijd in 2013 met 3-1 werd verloren.
Memorabel was de wedstrijd tussen WZC en Reaal Dronten in 2014.
De Reaalisten wonnen toen met 1-3 in Wapenveld en pakten destijds de eerste periodetitel.
Namens Reaal waren toen Jeffrey van den Brakel en twee keer de Hongaarse student Tamas Szabo de doelpuntenmakers.

Stand van zaken WZC

De Blauwe Padden uit Wapenveld staan met 16 punten uit negen wedstrijden en een doelsaldo van 20 voor en 10 tegen op een 3e plek in de vierde klasse C.
Met deze 16 punten hebben de Wapenvelders slechts drie punten achterstand op de beide koplopers SV 't-Harde en vv Zeewolde.
De Padden wonnen vier keer, speelden vier keer gelijk en verloren slechts 1 keer.
Twee weken geleden ging WZC Wapenveld in een boeiende streekderby thuis verrassend en onverwachts met 0-1 onderuit tegen SEH Heerde. Dit was tot nu toe de enige nederlaag voor WZC.
Vorige week volgde in Hattemerbroek het herstel en wonnen de Blauwe Padden met een ruime 1-5 bij de Noord Veluwe Boys.
De Wapenvelders wonnen verder thuis met 3-1 van SV 't-Harde en speelden met 2-2 en 3-3 gelijk tegen EFC'58 en VEVO.
De uitwedstrijden bij Prins Bernhard, vv Vierhouten en Nrd Veluwe Boys werden met 0-2, 0-3 en 1-5 gewonnen terwijl de topper in Zeewolde op een 0-0 gelijkspel bleef steken.

Stand van zaken Reaal Dronten

De Rood Zwarte Duivels uit Dronten West staan met 15 punten uit negen wedstrijden en een doelsaldo van 21 voor en 14 tegen op een 5e plek in de vierde klasse C.
Het verschil tussen WZC en Reaal bedraagt slechts 1 puntje.
De Reaalisten wonnen vijf keer en verloren vier wedstrijden maar doen na drie overwinningen op rij weer volop mee in de subtop.
Na de twee ruime thuisoverwinningen op vv Elspeet en Prins Bernhard zit de stemming er goed in en blaken de duivels van zelfvertrouwen.
Iedereen kijkt reikhalzend uit naar deze subtopper tegen WZC Wapenveld.

Topscorers

Het rood zwarte diamant Nordin Hettinga is met acht doelpunten de topscorer van Reaal Dronten, de vierde klasse en ook van de gemeente Dronten.
Daarachter volgen Willy van der Zande, Giovanni Wegman, Jeffrey van den Brakel en Danny Mol met respectievelijk vier, drie en twee treffers.
Het is natuurlijk prachtig en een hele eer om de topscorerslijst aan te voeren, maar de komende wedstrijden is de jacht op het diamant geopend en zal Nordin Hettinga met deze druk om moeten gaan om zich als topscorer staande te kunnen houden.
Bij WZC is Emir Balavac met vijf doelpunten de topscorer gevolgd door Wouter ten Pas, Cheyun Kisa en Mike Burgmeijer met vier en drie treffers.
In de vierde klasse C voert Reaalist Nordin Hettinga met acht treffers de ranglijst aan gevolgd door Romin Ahmadi ( EFC'58 ) en Jeroen Bronsink ( VEVO ) met zeven treffers.

Teaminfo WZC

Hoofdtrainer Robert Slinkman is aan zijn eerste seizoen bezig is op Monnikenbos.
Deze trainer stond eerder bij vv Overwetering in Olst en bij FC RDC in Deventer aan het roer.
Het team van WZC heeft een gemiddelde leeftijd van 24 jaar oud waarbij Gaby Isa met zijn 31 jaar de oudste speler is.
Het jongste talent Bram Roskam is 19 jaar oud en de selectie herbergt maar liefst tien spelers tussen de 20 en 25 jaar oud.
Vorig seizoen was Everhard Stoffer met zes doelpunten topscorer en momenteel hebben Emir Balavac en Wouter ten Pas vijf en vier keer voor WZC gescoord.
De beide goaltjesgetters Emir Balavac en Cheyun Kisa kwamen van Be Quick Zutphen over.
De families Hulleman en Rorije zijn goed vertegenwoordigt in deze selectie waar ook mister Rambo Mike Burgmeijer met drie doelpunten van zich doet spreken.

Clubinfo

De Wapenvelder Zaterdag Club ( WZC ) werd op 26 augustus 1947 in de clubkleuren Blauw Wit opgericht.
De club telt ongeveer 400 leden en speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark De Monnikenbos aan de Zandbergen te Wapenveld.
Het hoofdveld van WZC is kunstgras en de club heeft als bijnaam De Blauwe Padden.
De Wapenvelders waren jarenlang een vaste waarde in de tweede en derde klasse, maar degradeerden vorig seizoen naar de vierde klasse.
In de jaren'70 klom WZC van de vierde naar de tweede klasse waarna De Blauwe Padden ruim tien jaar in de tweede klasse zouden uitkomen.
Daarna volgden er twee degradaties en twee kampioenschappen.
Vanaf 1997 tot 2011 was WZC een stabiele en evenwichtige derde klasser waarna de club naar de vierde klasse degradeerde.
In 2015 promoveerde WZC weer naar de derde klasse,maar vorig seizoen volgde er na een 12e plek opnieuw degradatie naar de vierde klasse.

Vervlogen tijden

Op hetzelfde sportpark De Monnikenbos ligt pal naast de Wapenvelder Zaterdag Club het voormalige zondagbolwerk van vv Wapenveld.
Hier liggen nog de herinneringen aan die goede oude zondagtijd.
In deze vervlogen oude tijden kruisten zowel ASVD zondag alsook Reaal een paar keer de degens met de zondagclub vv Wapenveld op een steenworp afstand van WZC.
Sinds 2012 heeft deze oude zondagclub uit 1934 geen eerste team meer en is het alleen nog maar met recreatievoetbal actief.
In 2006 en 2007 wonnen de Reaalisten voor het laatst met 1-5 en 0-4 bij de zondagclub vv Wapenveld.
Dit was toen en nu weer terug naar het heden en naar de keiharde realiteit van deze zaterdag vierde klasse C.

Vierde klasse C

Met 19 punten uit negen wedstrijden staan de beide koplopers vv Zeewolde en SV 't-Harde nek aan nek bovenaan in de vierde klasse C.
Vorige week eindigde de kraker tussen deze beide koplopers in een doelpuntloos 0-0 gelijkspel.
Op de derde en vierde plek staan WZC Wapenveld en SEH Heerde met 16 punten terwijl Reaal Dronten met 15 punten op een 5e plek staat.
Onderin heeft vv Vierhouten'82 vier punten en staat EZC'84 uit Epe met slechts 1 puntje helemaal onderaan.
Het Veluwse dorp Wapenveld hoort met zijn 6000 inwoners bij de gemeente Heerde en ligt tussen de bossen en heidevelden.
Ten noorden ligt het oude hanzestadje Hattem.
In het saksisch wordt Wapenveld ook wel Wa op'm Velde genoemd en verder staat het dorp bekend om zijn oude papierfabriek, de korenmolen De Vlijt en de kleine Molen De Wielewaal.
Het sportpark De Monnikenbos ligt aan het kanaal pal achter de illustere korenmolen De Vlijt.
Hier hebben ze lekkere soep en broodjes met rookworst!

De wedstrijd WZC Wapenveld - Reaal Dronten begint zaterdagmiddag om 14:30 uur op sportpark De Monnikenbos te Wapenveld.
In de loop van zaterdagavond volgt er een uitgebreid wedstrijdverslag.
Ik wens iedereen een spannende voetbalzaterdag toe in de vierde klasse C.

Programma vierde klasse C

  • WZC Wapenveld - Reaal Dronten
  • EFC'58 Ermelo - VEVO Veessen
  • vv Zeewolde - vv Vierhouten'82
  • EZC'84 Epe - SEH Heerde
  • SV 't-Harde - vv Elspeet
  • SV Prins Bernhard Uddel - Nrd Veluwe Boys
Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 7 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 7 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 8 uur geleden