Peter Duvekot (SP)
Peter Duvekot (SP) ©maartenheijenk.nl

SP en wethouder steggelen over huishoudelijke hulp: „Wij gaan het niet eens worden”

Gemeente

DRONTEN - „Waarom niet klip en klaar alle indicaties voor huishoudelijke hulp in uren?”, vroeg Peter Duvekot (SP) donderdag nog maar eens aan wethouder Peter van Bergen. „Omdat we denken dat de inwoner daar helemaal niets mee opschiet”, reageerde de wethouder.

„U hebt het heilige idee dat vaststellen van het aantal uren huishoudelijke hulp voor iedere inwoner een meerwaarde heeft”, vervolgde Van Bergen (Leefbaar Dronten), „Maar de inwoner is vooral gericht op een schoon en leefbaar huis. Dáár moet-ie op kunnen rekenen. Dan heb je niks aan uren, dan moet je vooral weten dat je huis schoon is binnen de tijd die beschikbaar gesteld wordt.”

Doorpakken

Duvekot had de zaak opnieuw aanhangig gemaakt na een uitspraak van de Centrale Raad voor Beroep rond een zaak in de gemeente Steenbergen. De gemeente Dronten heeft de conclusie getrokken dat die uitspraak geen gevolgen heeft voor haar manier van werken. Duvekot is het daar niet mee eens: „Waarom pakken we nu niet gewoon door en maken het voor alle partijen inzichtelijk?”

„Wij gaan het niet eens worden”, aldus de wethouder. Volgens Duvekot zijn de cliënten niet blij met het huidige systeem. Van Bergen stelt dat de inwoners juist wel tevreden zijn: „Dus wij zullen het systeem niet wijzigen.”

„Wij laten het nu over aan de aanbieders”, sputterde Duvekot tegen. „Die suggestie is gewoon niet juist”, respondeerde de wethouder, „Wìj stellen de kaders.”

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 11 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 11 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 12 uur geleden