Suzanne Stoop (PvdA)
Suzanne Stoop (PvdA) ©maartenheijenk.nl

Verbouwing gemeentehuis: „Hoe meer er in kamertjes gebeurt, hoe groter het onbegrip”

Gemeente

DRONTEN - B en W hebben drie maanden uitgetrokken om de gemeenteraad meerdere scenario’s voor de verbouwing van het gemeentehuis voor te leggen. Als het aan de PvdA ligt, gaat het college tijdens die periode ook in gesprek met de inwoners.

Nog voordat de periode van drie maanden in de raadsvergadering ter sprake kwam, had Suzanne Stoop (PvdA) al een uitgesproken mening over de communicatie rond de renovatieplannen van 25 miljoen euro: „Hoe kan ik dit uitleggen aan onze inwoners? U wilt eerst goedkeuring van de gemeenteraad en daarna gaat u pas een communicatieplan maken om de samenleving te laten participeren. Dat vinden wij de omgekeerde wereld.”

In de raadzaal

Remco de Maaijer (VVD) wilde dat de gemeenteraad actiever bij de plannen betrokken wordt. Danieke van Baal (GroenLinks) was het daar op zich mee eens, maar in tegenstelling tot de VVD vond zij dat dit overleg in de raadzaal moet plaatsvinden: „En niet in een kamertje met een klein groepje.”

Suzanne Stoop zag in de periode van drie maanden een uitgelezen kans om alvast te beginnen met een communicatieplan en participatie van de samenleving: „Ik wil het college oproepen om het vervolgproces in de openbaarheid te doen.”

„Hopelijk komen er geen gesprekken zoals een tafeltjesavond, maar gewoon hier in de raadzaal, juist om de samenleving erbij te betrekken. Hoe meer er in kamertjes gebeurt, hoe groter het onbegrip buiten dit huis.”

Verbouwing gemeentehuis