Ā©maartenheijenk.nl

Reaal Dronten krijgt voldoende kansen, toch blijkt WZC te sterk

DRONTEN - Na drie achtereenvolgende winstpartijen is Reaal Dronten zaterdag weer eens onderuit gegaan. De vierdeklasser verloor met 3-1 bij WZC Wapenveld, waardoor het de aansluiting met de top van 4C kwijtraakte.

Reaal had in Wapenveld moeite om het net te vinden, want het kreeg enorm veel kansen op een goal. Nordin Hettinga had het vizier niet op scherp staan, Charlean Kiziler scoorde niet en ook Danny Mol wist het net niet te vinden. Uiteindelijk lukte het wel, want via clubtopscorer Hettinga werd het kort na rust 0-1. De assist was van Kiziler, waarna de spits keurig afrondde.

Die voorsprong hield echter niet lang stand, want enkele minuten later was het alweer gelijk via Kris Nitrauw. Kort daarop werd het zelfs 2-1 voor WZC en dat kon Reaal niet meer herstellen. De Drontenaren probeerden nog van alles, de gelijkmaker hing in de lucht, maar net voor het einde besliste WZC'er Emir Balavac de wedstrijd: 3-1.

Verslag Reaal Dronten:

Geschreven door Klaas Huisman.

Een fris, frivool en dapper Reaal Dronten vergeet te scoren en gaat in een open aantrekkelijke wedstrijd totaal onnodig met 3-1 onderuit bij WZC Wapenveld.

De rood zwarte duivels kwamen superaanvallend met lef en flair uit de startblokken en creerden in het eerste half uur een paar grote kansen.

Het team speelde onbevangen met hart en ziel volop de aanval, maar oogde voorin slordig, onzuiver en besluiteloos.

Vlak na rust leek alles goed te komen toen het goudhaantje Nordin Hettinga de score opende, maar plotseling sloop er onrust in het team en werd de voorsprong in een oogwenk weggegeven.

In een spannende slotfase hing de gelijkmaker in de lucht en zette Reaal aan totdat WZC in de 88e minuut met de 3-1 alles op slot gooide.

Een wedstrijdverslag over gemiste kansen, technisch vernuft, een haperende omschakeling, mentale weerbaarheid en een naĆÆve wedstrijdinstelling.

Onderaan dit verslag staan de opstellingen van beide teams en alle uitslagen van de vierde klasse C.

Aanloop

Hoofdtrainer Carl Aventurin kon deze wedstrijd over maar liefst 18 selectie spelers beschikken en had met zeven wissels een goed bezette reservebank waar Stefan Wermers en Kevin Dolman nog niet volledig fit en inzetbaar zijn.

Vanaf Hattem waren de draaiende wieken van de Vlijtmolen te zien toen wij het kanaaltje overstaken voor een historisch rondje Monnikenbos.

Na een allerhartelijkst ontvangst van het bestuur van WZC Wapenveld maakten beide teams zich op voor de aftrap.

Vorig jaar lag er om deze tijd al een flink pak sneeuw, maar vandaag waren de omstandigheden totaal anders.

Beginfase

In een levendige openingsfase probeerde Reaal Dronten met fris frivool voetbal een snelle voorsprong te forceren.

Meteen vanaf de aftrap nam Reaal Dronten het initiatief en speelde het team met lef en bravour volop de aanval.

In de eerste minuut had Charlean Kiziler een snelle actie over de linkerflank in huis en werd Giovanni Wegman gevonden, maar het schot van Giovanni zeilde naast.

Aan de andere kant werd een hoge bal van Everhard Stoffer licht door verdediger Mark de Ridder getoucheerd en stijlvol door doelman Barteld Hoekman uit de lucht geplukt.

In de 5e minuut werd een indraaiende corner van Giovanni Wegman door Danny Mol verlengd, maar de doelman van WZC greep goed in.

De thuisploeg kende een moeilijke beginfase en had de grootste moeite om de aanvallers van Reaal af te kunnen stoppen.

Grote kans

In de 8e minuut had Reaal Dronten op voorsprong moeten komen toen een inzet van Nordin Hettinga buiten bereik van de doelman van de doellijn werd gehaald.

Hier ging een schitterende dieptebal van Branko Huiberts op Bret Eijkelboom aan vooraf.

De rechtsback van Reaal lag op volle snelheid en haalde knap de achterlijn om een perfecte voorzet af te geven.

Via Danny Mol kwam deze bal bij Nordin Hettinga terecht die vogelvrij een hoek kon uitkiezen, maar tot ieders ontzetting was zijn inzet veel te zacht en werd deze bal vlak voor de doellijn weggehaald.

Het stond in deze fase organisatorisch goed bij Reaal Dronten en waren er over de beide flanken gevaarlijke snelle uitbraken te zien.

Bij een doorbraak ging Charlean Kiziler neer in het vijandelijke strafschopgebied, maar de verder uitstekend fluitende scheidsrechter Dhr. Wolterink vond het geen strafschop en liet doorspelen.

Plaagstootjes

Gaandeweg probeerden de Padden onder de druk uit te komen en met hoge diepe ballen hun frontlinie te bereiken.

In de 18e minuut deed zich de eerste kans voor toen Reaal doelman Hoekman zich verkeek op een voorzet van Everhard Stoffer, maar WZCer Lars Hulleman wist zich geen raad met deze afvallende bal en schoot hoog over.

De Padden verschenen via Kris Nitrauw voor de tweede keer dreigend voor het Reaal doel waar doelman Barteld Hoekman eenvoudig redding bracht.

Vanaf dit moment herstelde Reaal Dronten zich weer, kreeg het kansen en werd er een doelpunt van Charlean Kiziler wegens buitenspel afgekeurd.

In de verdediging hielden Bret Eijkelboom, Branko Huiberts, Mark de Ridder en Austin Nelson de linies kort op elkaar.

Op het middenveld zorgden Azad Abdullah, Giovanni Wegman en Jeffrey van den Brakel voor een constante aanvoer richting de frontlinie waar Danny Mol, Nordin Hettinga en Charlean Kiziler in beweging waren.

Slordig

In de 28e minuut stormde Nordin Hettinga op volle snelheid op het vijandelijke doel af en leken de Reaalisten op voorsprong te komen.

De spits onderschepte heel slim een terugspeelbal en creerde zichzelf een vrije doortocht, maar had het vizier niet op scherp staan en zag zijn boogballetje in het zijnet belanden.

Kort hierop verschenen namens Reaal ook Danny Mol en Charlean Kiziler dreigend voor het WZC doel, maar de afwerking haperde.

Omzetting

De Trainer van WZC had nu genoeg gezien en bracht aanvaller Mike Burgmeijer voor verdediger Henk Boerdam binnen de lijnen.

Hij sprak zijn team vermanend toe en sommeerde nu een tandje bij te schakelen.

Plotseling gingen de Padden feller en scherper de duels in en werd de opbouw van Reaal Dronten vroegtijdig verstoord.

Het is onbegrijpelijk hoe Reaal Dronten zich vlak voor rust het kaas van de brood liet eten en vergat te voetballen.

Reaal mocht zich gelukkig prijzen dat Azad Abdullah, Giovanni Wegman en Branko Huiberts uitstekend stonden te voetballen en het team op sleeptouw namen.

Angst

Er sloop totaal onnodig angst en onrust in de ploeg waardoor WZC vlak voor rust twee kansjes kreeg.

Zelfs de aanvallers hielpen nu mee om de verdediging te ondersteunen waarbij met name Jeffrey van den Brakel en Azad Abdullah een heldenrol vertolkten.

Een listig boogballetje van WZCer Emir Balavac zeilde rakelings over en een venijnig schot van Everhard Stoffer werd fraai gepareerd door Reaal doelman Barteld Hoekman.

Vlak voor rust werd een buitenspeldoelpunt van WZC terecht afgekeurd en met een 0-0 stand gingen we rusten

Het was een gezellige drukte bij 't Kloosterbosje waar de broodjes met rookworst goed smaakten.

Tweede helft

De Reaalisten begonnen voortvarend met goede moed en aanvallende intenties aan de tweede helft.

In de 48e minuut werd een vrije trap van Giovanni Wegman met moeite weggewerkt en kort hierop werd Branko Huiberts gevonden, maar diens schot zeilde naast.

In de 52e minuut kwam Reaal Dronten via Nordin Hettinga dan eindelijk en dikverdiend op een 0-1 voorsprong.

Een slim subtiel steekballetje van Charlean Kiziler kwam precies op maat binnendoor bij Nordin Hettinga terecht die deze bal in de loop meenam en onder de doelman doorschoof voor de 0-1 voorsprong voor de rood zwarte duivels.

De ban leek nu gebroken, maar de Reaal supporters kwamen bedrogen uit.

Mentaal

In een mum van tijd was deze 0-1 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen en zette WZC Wapenveld deze wedstrijd totaal op zijn kop.

Meteen na de 0-1 zag je de ogen fonkelen bij de Wapenvelders die nu furieus en ontketend op zoek gingen naar revanche en eerherstel.

Met een enorme drive naar voren toe werd Reaal Dronten vastgezet en teruggedrongen.

De Reaalisten hadden nu vooral mentaal problemen en konden niet goed met deze stormloop en druk omgaan.

In de 56e minuut viel de 1-1 gelijkmaker toen een hard schot van Everhard Stoffer tegen de paal uiteen spatte en terug in het veld ketste.

In de rebound stond Kris Nitrauw op de goede plek om de 1-1 gelijkmaker tegen de touwen te schieten.

Plotseling wankelde, kraakte en piepte het verdedigingsblok bij Reaal Dronten.

In de 58e minuut viel de 2-1 voor WZC toen een voorzet vanaf rechts van Kris Nitrauw bij de tweede paal terecht kwam en snoeihard door Everhard Stoffer tegen de touwen werd geschoten voor de onthutsende 2-1 voor WZC Wapenveld.

Achtervolging

Na deze 2-1 keerde de rust weer terug en herpakte Reaal zich weer.

In de 60e minuut kwamen er bij beide teams twee nieuwe spelers binnen de lijnen en waren er weer omzettingen te zien.

Bij WZC waren Gabriel Kisa en Bernhard Drost voor Kris Nitrauw en Lars Hulleman binnen de lijnen gekomen en bij Reaal Dronten kwamen nu Remco Drenth en Will van der Zande voor de moegestreden Austin Nelson en de leeggespeelde Charlean Kiziler in de ploeg.

De Reaalisten zetten nog eens aan en gingen in achtervolging, maar

net als in de eerste helft haperde de afwerking en was de eindpassing onzuiver.

Slotfase

Tot aan de 88e minuut hing de gelijkmaker in de lucht en moest de doelman van WZC in actie komen om Nordin Hettinga, Will van der Zande en Giovanni Wegman van het scoren te houden.

Een verraderlijke hoge bal van Nordin Hettinga leek binnen te vallen maar eindigde op het dak van het doel.

Na een schitterende actie van Will van der Zande zat Jeffrey van den Brakel even mis waarna het schot van Danny Mol over zeilde.

In de 82e minuut kwam Nordin Hettinga dichtbij de gelijkmaker toen Giovanni Wegman hem op maat bediende.

De inzet van Nordin was echter te zacht en zonder overtuiging waardoor een verdediger van WZC vlak voor de doellijn kon ingrijpen.

Mokerslag

Bij balverlies was het in de omschakeling telkens alle hens aan dek bij Reaal Dronten en kwamen de Padden er gevaarlijk uit.

Twee keer stond Reaal doelman Barteld Hoekman op de goede plek om de WZCers Emir Balavac en Gabriel Kisa van het scoren te houden.

In de 88e minuut ging het gruwelijk mis en stond goaltjesgetter Emir Balavac op de goede plek om WZC met een vlammend venijnig schot in de korte hoek naar de 3-1 overwinning te schieten.

Na deze 3-1 ging Reaal doelman Barteld Hoekman mee naar voren om iets te forceren, maar het mocht niet meer baten.

Helaas kreeg de doelman van Reaal totaal onnodig wegens praten

een gele kaart voorgeschoteld want deze scheidsrechter voelde de emotie en de teleurstelling niet altijd goed aan.

De Reaalisten waren lange tijd voetbaltechnisch de bovenliggende partij, maar hebben fysiek, mentaal en in de afwerking nog veel werk aan de winkel.

Er had veel meer ingezeten en een gelijkspel was verdiend geweest, maar je krijgt niet altijd waar je recht op hebt en zult dit ook moeten afdwingen......dit laatste ontbrak er vandaag aan.

Grimmig sfeertje

Voorafgaand waren wij uitstekend en zeer gastvrij door het bestuur van WZC onthaald, maar tijdens de wedstrijd vonden sommige WZC supporters het nodig om zich vijandig en zelfs agressief te gedragen.

Je kunt het oneens zijn over het vlaggen van de grensrechter of over andere zaken, maar dan is het niet nodig om je zo agressief en opgefokt op te stellen.

Een vrouwelijke WZC supporter verdiend een compliment door zich tussen de mannen te voegen en zich hardop af te vragen waarom de mannen zich altijd als haantjes moeten gedragen en moeilijker dan vrouwen te zijn.

Het onderlinge respect bij sommige mannen was inderdaad ver te zoeken, maar waar gaat het allemaal over?

Man van de wedstrijd

Bij WZC Wapenveld was goaltjesgetter Emir Balavac een plaag voor de Reaal verdediging.

Bij Reaal Dronten was middenvelder Azad Abdullah een rots in de branding en zat hij overal goed tussen.

Ook de spelers Bret Eijkelboom, Branko Huiberts en Giovanni Wegman verdienen een groot compliment, maar Azad Abdullah werd als man van de wedstrijd uitgekozen.

EFC'58

Volgende week speelt Reaal Dronten een thuiswedstrijd tegen EFC'58 uit Ermelo.

Deze wedstrijd begint om 14:30 uur op De Munten te Dronten West.

De zwart witten uit Ermelo verloren vandaag verrassend thuis met 1-2 van laagvlieger VEVO.

Er waren nog meer verrassende uitslagen want medekoploper SV 't-Harde ging thuis met 2-3 onderuit tegen vv Elspeet.

De blauwe zeehonden uit Zeewolde gaan nu na een 6-0 overwinning op Vierhouten alleen op kop.

Hieronder alle uitslagen van de vierde klasse.