De eerste groep zij-instromers van het Coloriet College.
De eerste groep zij-instromers van het Coloriet College. Coloriet

Coloriet krijgt 6 miljoen van het Rijk: 200 nieuwe medewerkers per jaar

Algemeen

DRONTEN - Coloriet krijgt de komende drie jaar zes miljoen euro van het Rijk om het personeelstekort op te lossen. „Met dit extra geld kunnen wij meer medewerkers aannemen en zij-instromers opleiden”, aldus de zorginstelling uit onder andere Dronten.

Bestuurder Aukje Reinders is er blij mee: „Het geld is bedoeld voor meer collega’s die zichtbaar zijn voor onze cliënten. Dat zijn niet alleen zorgprofessionals, maar ook de collega’s van welzijn en bijvoorbeeld mensen die bij ons koken op de groep.”

200 per jaar

Coloriet zet in op 200 nieuwe collega’s per jaar: om de werkdruk te verlagen, om meer tijd voor de cliënten te hebben en om voldoende medewerkers te blijven behouden. Reinders: „Ik hoop dat er hierdoor ook weer fatsoenlijk tijd is om bijvoorbeeld een spelletje met bewoners te doen. Of op de duofiets met hen naar buiten kunnen.”

De nieuwe collega’s komen via werving en de reguliere opleidingen. Daarnaast leidt Coloriet zelf zij-instromers op via het Coloriet College, in samenwerking met ROC Friese Poort. In september is de eerste groep gestart; zij hebben naast de opleiding ook een betaalde baan bij Coloriet. Inmiddels onderzoekt de organisatie of de volgende groep in april kan starten in plaats van september 2019.

Informatie

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 14 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 15 uur geleden