Dindoa - ASVD
Dindoa - ASVD © Liesbeth Steller Fotografie

ASVD Korfbal blijft koploper na zege op KV Apeldoorn in sfeervolle sporthallen 't Dok

DRONTEN - Hoewel de 25-19 overwinning op KV Apeldoorn een rustig potje doet vermoeden was de praktijk heel anders. In een volle sporthallen ’t Dok (Apeldoorn had ook veel supporters mee) werd het een gelijkopgaande wedstrijd waarbij de Drontenaren wel altijd aan de goede kant van de score stonden.

Beide teams hadden na twee wedstrijden nog de volle buit. Er werd dan ook op scherp gespeeld, waarbij de scheidsrechter niet altijd te peilen was. De eerste twee aanvallen van beide teams waren raak en zo stond er na een paar minuten snel een 2-2 stand op het scorebord.

Veel strijd

De teams kwamen daarna niet tot een hoog niveau, maar er was wel veel strijd. In de loop van de wedstrijd nam ASVD/PV Systems een tussensprintje naar 8-4. Toch was dat niet voldoende om Apeldoorn al in dit stadium van zich af te schudden. Een kwartier en twee gele kaarten verder kwam er een 11-10 ruststand op het bord. In de laatste fase van de eerste helft verdedigde ASVD slordig en dat gaf Apeldoorn de gelegenheid om terug te komen.

De rust kwam voor de Drontenaren wel goed uit. Het gaf hoofdtrainer Wilbert Leendertse de gelegenheid om zijn team weer op scherp te zetten: „We leden te veel onnodig balverlies en we hadden moeite om de juiste spelers in schotpositie te brengen. Dit ging na rust beter”.

Spanning

De groen-witte formatie liep met afstandsschoten uit naar 14-10. Na 14-12 kwam ASVD zelfs op 18-12. Toch bleef de spanning in de hal en dat was ook te danken aan de tegenstander. Zij gaven niet op en bleven de thuisploeg op de huid zitten.

Pas een paar minuten voor het eindsignaal durfde het Drontense publiek het feestje te vieren. Met zes punten uit drie wedstrijd gaan de Drontenaren samen met KIOS Ruinerwold aan de leiding.