Verkeersregelaars in Biddinghuizen.
Verkeersregelaars in Biddinghuizen. BHZnet.nl

Lichtjestour vraagt aandacht voor verkeersregelaars en veiligheid kinderen

Algemeen

DRONTEN - De organisatie van de Lichtjestour is blij met de vijftig vrijwillige verkeersregelaars die meewerken aan het driedaagse evenement. Tegelijkertijd worden de toeschouwers opgeroepen om ook zelf aan de veiligheid van vooral kinderen te denken.

De Lichtjestour wordt vrijdag gehouden in Biddinghuizen, zaterdag in Swifterbant en volgende week zaterdag in Dronten. Het evenement is georganiseerd door de evenementenstichtingen in de drie dorpen: STADronten, De Klokbeker en De IJsvogel.

Verkeersregelaars

„Er zijn tijdens het hele evenement maar liefst 50 vrijwillige verkeersregelaars aanwezig om de veiligheid te waarborgen voor iedereen”, meldt de organisatie, „Dat is gigantisch! Dus geef ze een duim omhoog of een bakje koffie.”

„Ze staan er voor ons. Kou, regen ze zijn er om te zorgen dat we allemaal veilig thuiskomen. Dus volg vriendelijk hun aanwijzingen op alstublieft.”

Kinderen

„Het is ook voor de kinderen een fantastisch evenement”, vervolgen de drie stichtingen. Ze wijzen erop dat ouders hun kinderen wel in de gaten moeten houden, zodat ze niet zomaar de weg opschieten: „Trekkers zijn fantastisch, maar we willen het veilig houden.”

„Zet ook niet zomaar een kind ongevraagd op een trekker voor een foto”, waarschuwt de organisatie, „Wacht even tot de eigenaar er bij is.”

Lampjes

De stichtingen gaan tijdens het evenement lampjes uitdelen aan de kinderen: „Er is een lichtjesprinses aanwezig, maar die heeft misschien niet voldoende lampjes voor iedereen. Daarom de oproep: speld uw kind een lichtje op, bijvoorbeeld een fietslampje op jas of shawl, zodat ze in het donker goed te volgen zijn.”

Lichtjestour

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 3 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 3 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 4 uur geleden