Wim Luijkx
Wim Luijkx ©maartenheijenk.nl

Windplan Groen bijt van zich af: Biddinghuizen veel constructiever dan Ketelhaven

Algemeen

DRONTEN - Windkoepel Groen heeft in een brief aan de gemeenteraad van Dronten flink van zich afgebeten. Voorzitter Wim Luijkx heeft nogal wat commentaar op de Vereniging van Eigenaren Ketelhaven: „In Biddinghuizen wordt constructiever met elkaar gesproken over Windplan Groen.”

Een commissie uit de Vereniging van Eigenaren Ketelhaven onder leiding van Hans van Veen heeft ernstige kritiek op de plannen voor het windpark. Zij zeggen onvoldoende geïnformeerd te zijn en vinden dat er te weinig naar de inwoners wordt geluisterd.

Tegemoet gekomen

Luijkx zegt dat er wel degelijk is gesproken met de bewoners van Ketelhaven. Een jaar geleden is er volgens de voorzitter vier keer overleg geweest. Hij schrijft dat op verschillende punten tegemoet is gekomen aan de bezwaren. Zo staat de dichtstbijzijnde windmolen nu op 900 meter van het bungalowpark getekend.

„De VvE in Ketelhaven is er blijkbaar niet in geslaagd om haar achterban op een objectieve wijze te informeren over plannen en ontwikkelingen rond Windplan Groen”, schrijft Wim Luijkx. Hij wijst erop dat Dorpsbelangen Biddinghuizen een actievere rol speelt in het informeren van de inwoners.

Geen massale weerstand

Volgens Windplan Groen zijn er de afgelopen weken tijdens de laatste bijpraatsessies over het algemeen constructieve gesprekken gevoerd met bewoners. Hij kan zich niet vinden in het beeld dat Hans van Veen schetst van de weerstand: „Wij hebben het zeker niet zo ervaren als hij doet voorkomen. En van massale weerstand is al helemaal geen sprake.”

Luijkx verzoekt de gemeenteraad om goed te kijken naar alle informatie: „Vervolgens kunt u oordelen welke partij zich inspant om de kloof met de bewoners van Ketelhaven te verkleinen en welke partij de kloof verder probeert te verdiepen.”

Windplangroen