Afbeelding
(Foto: Gert Buchner)

Kerstfeest met Charis Music en de Zandtovenaar op 24 december

Algemeen

Op kerstavond verzorgen Charis Music en de Zandtovenaar samen voor een bijzondere kerst viering in sporthal De Beurs in Dronten West. Charis Music is een begrip in een wijde omtrek rond Dronten en de Zandtovenaar brengt met prachtige bewegende lichtbeelden het kerstverhaal tot leven.

Bezoekers komen bij de sporthal helemaal in de Kerstsfeer, een grote groep vrijwilligers brengt als figurant de taferelen van 2000 jaar terug tot leven in Dronten. Op het plein worden kerstliederen gezongen en in de herberg is chocolademelk en een broodje. Bezoekers kunnen hier kosteloos van genieten. Kerst komt tot leven!

Mede initiatiefnemer Karin Vedelaar is enthousiast: ‘het is ontzettend leuk om dit samen met een grote groep vrijwilligers weer te organiseren na het succes van vorig jaar. We doen dit samen met 7 kerken in Dronten, we willen zo het Kerstverhaal echt zichtbaar maken.’

Evert Morren vult aan: ‘Het Kerstverhaal is natuurlijk heel bekend en tegelijk is het daarmee ook makkelijk een ‘lief verhaal’, terwijl het toch ook gaat om mensen die geen bed vonden waar Jezus geboren kon worden. Ze kwamen terecht in een stal. Dit verhaal kunnen we laten zien en dankzij de vrijwilligers, sponsoring en een bijdrage van gemeente Dronten zijn de kosten laag.

Het plein is gratis toegankelijk en een kaartje voor het concert met Charis Music en de Zandtovenaar kost slechts € 4,50. Kaartjes zijn te bestellen via www.kerstnachtdronten.nl’. Het plein in de sfeer van Bethlehem is te bezoeken tussen 17 uur en 21 uur. De voorstellingen in sporthal De Beurs zijn om 17 uur, 19 uur en 21 uur.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden